Catalunya Diari

Lleida celebra la Diada de Catalunya

Lleida celebra la Diada de Catalunya| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)

 A Lleida ciutat, entre les 09.00 i les 12.00 hores, es durà a terme l'ofrena floral oficial de l'11 de setembre, que tindrà lloc a la Seu Vella, concretament al vestíbul del Roser. A les 09.30 està previst quehi acudeixi el president de la Diputació, Joan Reñé, acompanyat pels vicepresidents i diputats de la corporació provincial.
 
A les 12.00 hores, l'Ajuntament de Lleida realitzarà l'ofrena institucionals, amb un pregó que anirà a càrrerc de l'escriptor Josep Vallverdú. Finalmente, la Coral del col·legi Maristes Montserrat farà una intepretació musical.
 
Montgai

La localitat de Montgai celebra avui la segona Trobada d’Acordions, on hi participaran una vintena d'acordionistes d'entre 15 i 70 anys, procedents en la seva major part de Berga i la Seu d’Urgell. La trobada tindrà lloc a la plaça Prat de la Riba a partir de les 18.00 hores i consistirà en un concert que oferiran tots els participants. Així mateix, i com ja és habitual, al matí està previst que se celebri una sardinada popular a càrrec de l'Associació de Dones La Colomina. A continuació, l'alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, i els regidors del consistori commemoran la Diada de Catalunya a la plaça Onze de Setembre, ubicada al centre històric de la localitat. L'acte consistirà en la lectura d'un manifest per part de l'alcalde i finalitzarà amb la cantada d'Els Segadors.


 


Tàrrega


Aquesta localitat ha decidit avançar enguany els actes de commemoració de l’Onze de Setembre a les 11.00 hores, per facilitar l’assistència a la manifestació de Barcelona. El programa, sota la coordinació de la Regidoria de Cultura, constarà de la tradicional ofrena floral per part de les autoritats i les entitats locals davant el monument dedicat als màrtirs de l’Onze de Setembre. Tot seguit es cantarà l’himne d’Els Segadors amb la Coral Bona Nova i la Cobla Tàrrega. Com a cloenda s’oferirà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega.


 


Així mateix, des del passat diumenge al balcó de la Casa Consistorial de Tàrrega es pot veure l'estada penjada, refermant la seva adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. A més, des del passat dijous 6 de setembre, l’estelada també s’ha penjat a l’exterior de diversos equipaments públics municipals, en concret al Centre d’Entitats, el Museu Comarcal de l’Urgell, la Biblioteca Central Comarcal, la Casa de Cultura i l’Escola de Música. Val a dir que des de l’any passat, l’estelada oneja de forma permanent a la plaça de Rafael Casanova, escenari habitual de la commemoració de l’Onze de Setembre.La Seu d'Urgell

A la Seu d'Urgell, a les 11.15 hores, tindrà lloc la lectura del manifest de la Diada a càrrec d'Òmnium Cultural. També es recitaran poemes musicats a càrrec de Pere Tomàs, Ramon Viliella i Jordi Benavent. La jornada festiva seguirà a les 12.00 hores, a la plaça de Catalunya de la Seu d'Urgell, on s'hissarà una senyera i s'interpretarà el Cant dels Segadors. Tot seguit, se celebrarà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Vents de Riella.


 


BalaguerLes entitats de Balaguer tornaran a ser enguany les protagonistes dels actes de la Diada Nacional de Catalunya. L’ajuntament de Balaguer i el consell comarcal de la Noguera aposten de nou per un acte institucional en el que hi tindran cabuda l’Esbart Dansaire Castell Formós, els Bastoners de Balaguer, la Companyia de Comèdies Crisi Perpètua, l’Escola de Dansa de Balaguer Montse Miret, que farà la seva particular interpretació de la cançó Viatge a Ítaca, de Lluís Llach, l’Orfeó Balaguerí i Ignasi Guillen. El dia 11, a les 19.00 hores, es farà una cantada d’havaneres a la plaça del Mercadal, seguit d’una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Triomfal d’Igualada. Aquesta activitat coincidirà amb la cloenda del curs de sardanes organitzat per l’Associació de Veïns del Centre Històric. 

Comentaris

envia el comentari