Catalunya Diari

Lleida celebra l'Aplec del Caragol més solidari

Lleida celebra l'Aplec del Caragol més solidari| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Enguany, l’Aplec se suma a la Marató de TV3 per la Pobresa, amb connexions en directe des del recinte, al marge d’altres col·laboracions com amb l’Associació Espanyola contra el Càncer i Creu Roja. A més, la festa, declarada d’Interès Turístic Nacional, estrena en aquesta edició el Mercat de l’Aplec, amb 50 expositors de productes d’alimentació vinculats al món del caragol.Aquest mercat, que s’ha obert moments abans, és una de les principals novetats d’aquesta XXXIII edició. La trobada alimentària reuneix 50 expositors amb productes d’alimentació d’alta qualitat i vinculats amb el món del caragol, com els derivats del porc, varietats diverses de formatges, vi, anxoves, oli, conserves, rebosteria, productes gourmet, entre altres. El Mercat de l’Aplec, ubicat al Palau de Vidre, incorporarà un espai per menjar caragols que durant el dia es convertirà en una zona polivalent que servirà per realitzar activitats diverses com tastets, maridatges, show-cookings i degustacions a preus populars de productes d’alimentació artesanals.

Menys pressupost

La festa d'enguany, tot i haver reduit el pressupost en un 25 per cent, presenta dos novetats: per una banda, una aplicació per a la gran majoria de mòbils realitzada gràcies a l’empresa lleidatana Internet Web Serveis que a través de la seva descàrrega gratuïta permetrà saber què passa a l’Aplec. Es tracta d’una eina viva que incorporarà noves funcions any rere any. Pel que fa a aquesta edició, l’aplicació permetrà veure el programa d’actes, el recull de notícies, un mapa sensible amb informació de les colles i les infraestructures de l’Aplec, tot el que hi ha a la web aplec.org i el programa de la setmana cultural, entre d'altres. L’aplicació té un accés directe al hashtag #Aplec i es podrà utilitzar durant tot l’any. Pel que fa al Wc kit, aquest producte entra en línia iniciada fa deu anys per la Fecoll de celebrar un Aplec sostenible i en el marc del programa Agenda 21 de la Paeria. Així, i dins del pack del collista, es distribuiran 10 mil wc kits totalment biodegradables. Una iniciativa que segueix en la línia de les vaixelles compostables i la recollida selectiva de les deixalles que genera l’Aplec.

Punt d'Informació Turisme de Lleida

Turisme de Lleida trasllada el seu servei d’Informació turística aquest cap de setmana a l'Aplec del Caragol. L’oficina s'ubicarà a la porta principal de l’Aplec des d’on s’atendrà i s’informarà els visitants sobre els atractius turístics, festius i gastronòmics de la ciutat, amb especial esment a les visites guiades als principals equipaments monumentals de Lleida: Seu Vella-Castell de Rei, Castell Templer de Gardeny, Museu de Lleida... A més, els turistes podran endur-se un record de la cita gastronòmica, ja que hi haurà un espai dedicat als souvenirs, tots ells relacionats amb la figura del Caragol.Els horaris d'atenció al públic seran: dissabte de 10.00 a 14.00 hores al carrer Major; dissabte de 17.00 a 20.00 hores al punt d'informació ubicat a la porta de l'Aplec; diumenge de 10.00 a 14.00 hores al punt d'infromació ubicat a la porta de l'Aplec.Comentaris

envia el comentari