Catalunya Diari

Lleida celebra un Sant Jordi d'estiu «descafeïnat»

Signatures de llibres amb cita prèvia, una de les propostes per gaudir de la festa tot i les restriccions

Pla mitjà d'una dona amb mascareta fullejant un llibre a la seu de Pagès Editors a Lleida
Lleida celebra un Sant Jordi d'estiu descafeïnat | LleidaDiari.cat

Lleida celebra aquest dijous, 23 de juliol, una festa de Sant Jordi atípica i «descafeïnada» per les restriccions del coronavirus que s'apliquen a la capital del Segrià. Això, després que el sector del llibre de les terres de Lleida cancel·lés la celebració d'estiu de la festa al conèixer l'enduriment del confinament a la ciutat i a sis municipis més del Segrià anunciat pel Govern, el 12 de juliol passat.

Llibreries i editorials s'han hagut de «reajustar» i buscar alternatives per poder celebrar la festa. És el cas de l'Editorial Pagès que ha organitzat signatures de llibres amb cita prèvia. Entre dimecres i dijous hi passaran set autors locals per signar llibres a la quinzena de persones que s'han apuntat a la iniciativa.

El sector del llibre lleidatà s'ha hagut de «reajustar»

El sector del llibre lleidatà s'ha hagut de «reajustar» per poder celebrar el Sant Jordi d'Estiu, segons ha indicat la directora de l'editorial Pagès Editors, Eulàlia Pagès. En un primer moment es plantejava una fira al carrer que després va derivar amb parades a les portes de les llibreries, però que, finalment, s'ha hagut de fer sense parades a la ciutat. «Aquest Sant Jordi es presenta bastant trist i apagat», ha afirmat Pagès. De fet, l'editorial havia calculat que amb el format de parades al carrer podia recuperar entre el 15% i el 20% de les vendes, mentre en la situació actual asseguren estar «descol·locats». El que sí que tenen clar és que «tornar enrere ha desmotivat molt a la gent», ha dit la directora de Pagès Editors.

El principal motiu perquè aquest Sant Jordi sigui «descafeïnat» és que no s'ha pogut traslladar als carrers l'ambient festiu de la celebració. «La gent surt, toca, xafardeja i això se'ns ha prohibit i ara queda un dia molt descafeïnat», ha indicat Eulàlia Pagès que, així i tot, ha fet una crida a la comunitat lectora perquè «doni suport a les llibreries i el producte local».

No deixar passar l'oportunitat de celebrar la festa

En aquest sentit i per no deixar passar l'oportunitat de celebrar la festa, encara que amb petit format, l'editorial ha organitzat una signatura de llibres amb cita prèvia adreçada als veïns de la ciutat. Hi ha participat set autors locals que han signat les seves obres a una quinzena de persones. Una d'aquestes veïnes ha estat Maria del Olmo que ha dit que s'ha d'aprofitar Sant Jordi per reforçar els autors i editorials locals, «que són els que ho viuen malament».

Per la seva banda, Jordi Villacampa ha estat un dels autors que aquest dijous al matí ha signat exemplars del seu llibre més recent, 'La ciutat dels nens i les nenes Llunicity'. Es tracta d'un conte infantil que es va publicar al març, just abans del confinament, i que, a causa de aquest, no es va poder presentar per Sant Jordi. Malgrat això, el seu autor va decidir «buscar solucions» i va optar per donar-lo a conèixer a través de vídeos que va publicar al seu compte d'Instagram.

Villacampa s'ha mostrat «agraït» amb la iniciativa de Pagès Editors i amb el fet de poder-se trobar amb el públic». Tot i això, qualificat «d'estrany» el Sant Jordi d'estiu. «Ara és més directe i ve gent que ja ha sentit a parlar del llibre. Es perd la part espontània però el condicional crec que es queda», ha afegit Villacampa.


Comentaris

envia el comentari