Catalunya Diari

Lleida comença a expedir el nou DNI Europeu 4.0

En aquest primer semestre de l'any, s'han expedit 28.786 DNI a les Comissaries de Lleida, La Seu d'Urgell i Les

La Comissaria de la Policia Nacional a Lleida començarà a expedir aquest dimarts 20 de juliol, el nou model de DNI Europeu 4.0 que introdueix noves mesures de seguretat i s'adapta a la legislació de la UE sobre identitat digital.

Coincidint amb la posada en marxa de l'expedició, el subdelegat del govern espanyol, José Crespín, ha visitat la Unitat de Documentació de nacionals i estrangers de la Comissaria de Lleida, acompanyat per l'Inspector en Cap, cap accidental de la Comissaria, Josep Mesegué, per conèixer els canvis d'imatge del nou model de DNI 4.0, així com les mesures de seguretat que incorpora.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La creació del DNI Europeu respon al compliment del Reglament UE 2019/1157 del Parlament Europeu, obligatori a tots els estats membres de la Unió Europea a partir del 2 d'agost, per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en l'era digital tant pel que fa a la seva identificació, com pel que fa a la seva relació amb l'Administració Electrònica i el comerç electrònic.

Imatge del nou DNI
Lleida comença a expedir el nou DNI 4.0 | LleidaDiari.cat

Els canvis introduïts

Entre els canvis introduïts, el nou DNI incorpora la bandera comunitària amb les inicials del país, ES en el cas d'Espanya, així com la denominació en anglès, National Identity Card, donat que la normativa europea estableix que hi figuri una segona llengua oficial a les institucions europees.

La mida del DNI 4.0 no experimenta canvis, però, per exemple, la fotografia del ciutadà serà més gran, a més a més d'incorporar més mesures de seguretat, algunes d'elles d'invisibles, que el converteixen en un document més difícil de falsificar.

El nou model de DNI Europeu s'emmarca dins el Programa d'Identitat Digital DNIE de la Policia Nacional, finançat amb recursos procedents dels fons europeus sol·licitats a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya. El projecte compta amb una dotació global de 25 M€, dels quals 6,5 s'invertiran aquest 2021.

Aquest Programa treballa actualment en el desenvolupament d'una aplicació gratuïta que permetrà a qualsevol ciutadà l'acreditació de la seva identitat i l'ús de la signatura electrònica des del dispositiu mòbil.

Expedició DNI en primer semestre 2021

La Policia Nacional ha expedit en el primer semestre de 2021 a la província de Lleida un total de DNI 28.786 a les Comissaries de Lleida, La Seu d'Urgell i Les.

Aquesta xifra contrasta amb els 14.106 DNI expedits per les tres Comissaries en el primer semestre de 2020, ja que el període va coincidir amb els primers mesos de pandèmia tot i que totes tres van romandre obertes tots els dies laborables per atendre casos urgents de documentació.

La tramitació de DNI en aquest primer semestre, però ha recuperat, tal com ha explicat el subdelegat del Govern, José Crespín, «el ritme d'expedició pre-pandèmia, ja que les tres comissaries han tornat a les xifres d'expedició de 2019 gràcies a l'organització del servei i a l'esforç dels funcionaris policials».


Comentaris

envia el comentari