Catalunya Diari

Lleida compta enguany amb un 30% menys de bombers

Lleida compta enguany amb un 30% menys de bombers| Redacció - Fotografia: UGT Terres de Lleida

 A aquestes retallades de personal s’hi ha d’afegir d’altres de material (vehicles amb més de vint anys o fins i tot roba de treball en males condicions). Tot, segons han denunciat, faria impossible afrontar dos grans incendis que es declaressin simultàniament arreu del país.    
 
A més, la UGT recorda que actualment no s'estan fent hores extra als parcs lleidatans. El sindicat acusa el Departament d'Interior d'una "mala planificació" i de destinar recursos a altres àmbits del departament enlloc de fer-ho a la prevenció d'incendis, a la campanya d'estiu o a la renovació del parc mòbil del cos de Bombers.
 
El sindicat també ha demanat que la campanya forestal –que aquest any ha començat més tard, l’1 de juliol- no se centri només a l'estiu si no que també es porti a terme al Pirineu durant els mesos d'hivern en què el risc d'incendi també és elevat.  
 
Segons la UGT, per aquest estiu Interior ha contractat 76 auxiliars forestals a la demarcació mentre la campanya passada van ser 120, tot i que anys enrere s'havia arribat a prop dels 200. També s'han reduït en els darrers anys els bombers professionals  sobretot per prejubilacions. Actualment, segons la UGT als parcs lleidatans hi ha uns 250 professionals. 
 
A més a més, cal recordar que Interior també ha suprimit aquest any tres llocs de vigilància a les comarques de Lleida. Segons el sindicat, en els darrers mesos hi ha hagut parcs lleidatans com el de Mollerussa on s'han quedat només dues persones fent-se càrrec de les totes les emergències que hi poguessin haver. Així mateix, el sindicat també ha criticat que només els 9 bombers de torn han d'assumir totes les emergències de la comarca del Segrià quan, segons la UGT en farien falta almenys uns 14.    


Comentaris

envia el comentari