Catalunya Diari

Lleida compta amb 2 noves estacions per a la recàrrega de vehicles elèctrics

Les càrregues seran gratuïtes per a totes aquelles persones que utilitzin l’aparcament

Imatge de dos regidors de la Paeria ensenyant un nou punt de recàrrega elèctrica de cotxes

Lleida compta amb dues noves estacions per a la recàrrega de vehicles elèctrics al pàrquing de la Llotja | LleidaDiari.cat

Lleida compta, a partir d'aquesta setmana, amb dues noves estacions per a la recàrrega de vehicles elèctrics, ubicades a l'aparcament de la Llotja.

Es tracta de punts de recàrrega lenta i doble presa, amb una potència de sortida de 3,7 kW. La càrrega serà gratuïta per a totes aquelles persones que utilitzin el pàrquing de la Llotja. Els punts de recàrrega s'han col·locat en una zona delimitada i ben senyalitzada, en un espai pintat de color verd i apte per a dos vehicles. El primer tinent d'alcalde i regidor d'urbanisme, Toni Postius, acompanyat del tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Paco Cerdà, ha inaugurat avui la posada en funcionament dels dos nous carregadors, que donaran servei a tots els assistents a la Llotja. Ambdós regidors han coincidit en destacar que «la mobilitat sostenible és una clara aposta del consistori lleidatà».

Fomentar i promocionar l'ús del transport sostenible

«Volem fomentar i promocionar l'ús del transport sostenible entre les persones que venen a la Llotja a gaudir d'un espectacle cultural, però també entre els professionals del sector del turisme de reunions, congressos i exposicions i els organitzadors d'esdeveniments», ha destacat Postius. «Els dos nous carregadors ofereixen un valor afegit als clients que decideixen organitzar congressos a la Llotja, posant a l'abast dels congressistes la facilitat d'aparcar i carregar el vehicle durant la jornada», ha conclòs Paco Cerdà.

Lleida comptava l'any 2018 amb un total de 14 vehicles elèctrics. L'any 2019, la xifra va augmentar a 24. Enguany, el nombre de vehicles elèctrics i híbrids endollables (emissions zero) és de 45 vehicles -l'any 2020 es computen també els híbrids endollables amb una autonomia determinada com a vehicles amb etiqueta ambiental d'emissions zero. Els vehicles elèctrics formen part de les alternatives al vehicle de combustió, responsable de la majoria de problemes de contaminació i sorolls i d'un 32% de les emissions de CO₂ de la ciutat, i serveix com a complement a solucions com el transport públic, la bicicleta, el cotxe compartit, etc., per millorar la qualitat de vida a les ciutats.

Els vehicles són molt més eficients energèticament que els de motor de combustió

En aquest sentit els vehicles són molt més eficients energèticament que els de motor de combustió interna. Així mentre el rendiment d'un vehicle elèctric és superior al 75%, els de combustibles fòssils tenen una eficiència del 30 o de 45% en el millor dels casos. Un altre gran avantatge de la substitució dels vehicles de combustió per elèctrics és que permeten baixar els nivells de contaminació i sorolls perjudicials per a la salut.

Si el vehicle elèctric es carrega amb «electricitat verda» (a través de la compra d'energia a comercialitzadores que amb certificat d'electricitat provinent de fonts renovables) permet reduir les emissions de CO₂ dràsticament comparat amb les emissions dels motors de gasolina o dièsel, de forma que es contribueix a mitigar el canvi climàtic, conjuntament amb altres mitjans de desplaçament com són anar a peu, en bicicleta i en transport públic.

Lleida compta actualment amb quatre carregadors elèctrics públics

Lleida compta actualment amb quatre carregadors elèctrics públics, tres de càrrega ràpida -dos a l'avinguda de Pinyana i un al Carrer Jaume II- i un de càrrega semiràpida -ubicat al carrer Magí Morera. També hi ha dos carregadors públics per a bicicletes i motos, situats al carrer General Brito i la Plaça Sanahüja. Amb la incorporació de les dues noves estacions de recàrrega a la Llotja, es reforça la cobertura de servei a la ciutat.

A més cal afegir, també, les estacions promogudes per empreses o altres ens, com les situades en alguns concessionaris de vehicles de la ciutat, en algun supermercat Plus Fresc, Mercolleida, Decathlon, BricoMart, EKKE, l'empresa Saltoki o l'empresa Sofos, entre altres. Podeu consultar el plànol informatiu sobre punts de recàrrega de vehicles al següent enllaç: http://www.paeria.es/maparecarregavehicles/


Comentaris

envia el comentari