Catalunya Diari

Lleida compta ja amb una setena de grups escolars confinats per la Covid

L'Institut Joan Oró de Lleida va ser el primer de la demarcació en haver de confinar un grup

Imatge d'un alumne dins d'una aula amb mascaretaImatge d'un alumne dins d'una aula amb mascareta | Àngel ullate

Lleida suma ja set escoles amb grups d'alumnes confinats per positius en la Covid-19. Cal recordar que les classes presencials a tota Catalunya van començar de nou el dilluns de la setmana passada després de sis mesos d'aturada a causa de l'inici de la pandèmia.

Des de llavors, s'han hagut d'anar confinant grups arreu del país per tal de prevenir el contagi amb més positius per coronavirus. L'Institut Joan Oró de Lleida va ser el primer de la demarcació en haver de confinar un grup i, avui dia, ja en són set repartits per les comarques del Segrià, la Noguera i la Val d'Aran. Concretament, les escoles afectades són: l'Escola d'Almenar, les escoles Gaspar de Portolà i Pia de Balaguer, el Mater Salvatoris i el Joan Oró de Lleida, i l'escola Mairau Era Cunhera de Vielha.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La Generalitat preveu un important increment d'aules confinades durant aquesta setmana

El departament de Salut de la Generalitat preveu que aquesta setmana, segona del curs escolar a Catalunya, hi hagi un increment important en el número d'aules i escoles afectades per la Covid-19. Així ho ha afirmat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, durant el programa especial 'El curs de la Covid', que TV3 ha emès aquest diumenge a la nit. La primera setmana del curs es va tancar amb 111 grups confinats de 87 centres afectats; unes xifres que suposen l'1,6% dels col·legis catalans.

El secretari general de Salut ha assegurat que les xifres dels primers dies de curs entren en les previsions de la Generalitat i que per a aquesta segona setmana es preveu la detecció de bastants més casos positius de coronavirus entre el col·lectiu escolar.  En l'entrevista, Ramentol ha assegurat que «aquesta setmana començarem a fer moltes més PCR en infants i és d’esperar que el número augmenti. Aquest augment no ens ha d’estranyar, perquè intensificarem la tasca diagnòstica en aquest col·lectiu». En aquest sentit, aquesta setmana comencen els cribratges massius (5.000 proves PCR en dos mesos) en escoles de les ciutats de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat.


Comentaris

envia el comentari