Catalunya Diari

Lleida comptarà amb un nou centre d'investigació forestal i agroalimentari a Gardeny

El nou equipament s'ubicarà al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari

L'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida ha acollit aquest dijous la signatura del protocol de col·laboració per crear el Centre d'Innovació Digital Agroalimentari i Forestal de Catalunya. Es tracta d'un 'hub' d'innovació que es pretén esdevenir una eina estructural per generar oportunitats que permetin, als agents implicats en la cadena de valor agroalimentària i forestal a escala regional, funcionar com a finestreta única, física i virtual, afavorint les iniciatives i infraestructures existents, i als agents, codefinir i testejar solucions innovadores. El centre s'ubicarà al Parc Científic Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El protocol té l'objectiu d'establir un marc de col·laboració permanent entre les tretze entitats signants que permeti facilitar i provocar l'adopció homogènia de les tecnologies digitals d'avantguarda en els dos sectors, que fomenti l'ús de dades i l'experimentació i impulsi el desenvolupament empresarial i els nous models de negoci del sector agroalimentari en sentit ampli. 

Signatura del conveni pel nou centre d'investigació a Lleida, el 25 de novembre del 2021
Signatura del conveni pel nou centre d'investigació a Lleida | LleidaDiari.cat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que amb aquesta iniciativa es posa la primera pedra d'un compromís de país, un centre d’innovació específic per impulsar de manera efectiva i generalitzada l'impuls tecnològic dels sectors agroalimentari i forestal de Catalunya. Així mateix, ha explicat que aspira a convertir-se en una finestreta única on productors, investigadors i desenvolupadors tecnològics facin efectius els beneficis de tecnologies com ara el 'big data', la intel·ligència artificial o el 5G en el sistema agroalimentari i forestal.

La iniciativa forma part del Projecte Estratègic per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida Pirineu i Aran 2020-2027, que promou la Diputació de Lleida, dins el projecte tractor per a l'impuls de la transformació digital dels sectors agroalimentari i forestal de Catalunya i el desenvolupament de l'agricultura de precisió que coordina el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. El projecte a més, vol generar sinergies i complementarietats a l'Àrea 5G de Lleida. 


Comentaris

envia el comentari