Catalunya Diari

Lleida comptarà amb un nou centre d'innovació i tecnificació d'hostaleria

Un projecte únic i pioner a Catalunya per formar amb tecnologia avançada professionals els professors de les escoles del sector

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Cedida

Cinc anys després d'haver-se iniciat el programa de formació superior ICGUniversity, impulsat pel Grup tecnològic ICG, amb la col·laboració del Departament d'Educació i la participació de diversos professors de diferents instituts-escoles d'hoteleria i turisme de Catalunya, s'ha presentat la creació d'un nou espai d'innovació i tecnificació d'hostaleria. 

Es farà a Lleida en el marc d'un projecte educatiu únic i pioner a Catalunya per formar amb la tecnologia més avançada als professionals de la formació, en el concepte d'innovació i digitalització de la gastronomia i la restauració. Un espai per impulsar i desenvolupar una formació professional tecnificada, referent i de qualitat.

Amb l'objectiu de potenciar la família d'Hoteleria i Turisme

El projecte neix amb l'objectiu de potenciar la família d'Hoteleria i Turisme aplicant metodologies pedagògiques i tecnològiques, i transmetre-les tant als professionals de la formació com a l'alumnat. Aquesta actuació compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació ICG, el Departament d'Educació, el Grup tecnològic ICG a través de la cessió de tecnologia, i de l'INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR), que adaptarà les seves instal·lacions per acollir aquest nou espai tecnològic, amb una aula de 100 metres quadrats amb diferents àrees de treball per a la formació i aprenentatge.

Per a la formació s'utilitzarà tecnologia d'última generació allotjada al núvol, de fàcil ús, instal·lació i posada en marxa per donar resposta a les necessitats de les noves modalitats i formes de treballar de negocis i empreses d'hostaleria, tant des dels restaurants tradicionals de taules, de cuina d'assemblatge, establiments de menjar ràpid o menjar per emportar, i tenint en compte el canvi actual de model i de perfil del client, així com de la seva experiència de compra.

Formar en les TIC al més alt nivell als professors de tots els centres

L'objectiu és formar en les TIC al més alt nivell als professors de tots els centres (escoles-instituts) que imparteixen formació professional de grau mitjà i grau superior, perquè puguin transmetre el talent amb les eines més innovadores als alumnes i joves futurs professionals del sector de l'hoteleria i el turisme. El nou espai també s'utilitzarà per a la formació de professionals en actiu que necessitin adquirir nous coneixements en la utilització de la tecnologia en el conjunt de les empreses hostaleres i turístiques.

El projecte s'iniciarà durant aquesta tardor i entrarà en funcionament la primavera-estiu del 2020. A més, s'organitzarà un campus d'estiu per a la formació del professorat de tot Catalunya, amb l'objectiu d'obrir-lo a altres indrets de l'Estat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari