Catalunya Diari

Lleida construirà 784 nous nínxols als departaments de Verge de Montserrat i Santa Cecília

Lleida construirà 784 nous nínxols als departaments de Verge de Montserrat i Santa Cecília| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La ciutat de Lleida construirà properament 84 nous nínxols al Departament de Verge de Montserrat. A més, al 2017 se’n crearan 700 més al departament de Santa Cecília, un cop s’ha declarat en ruïna una part d’aquesta zona. Així mateix, la Paeria ha completat les obres de 20 nous nínxols capella al departament de Sant Crist, de 36 nínxols al de Verge Blanca i de 330 nínxols a l’Ecumènic.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha realitzat aquesta setmana la tradicional visita al cementiri municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants. El paer en cap ha explicat que amb aquestes actuacions es fa un salt qualitatiu important i que l’espai disponible del cementiri queda garantit per uns 30 anys aproximadament, una xifra que s’incrementarà sensiblement amb la propera disposició de nous nínxols.
 
Àngel Ros també ha detallat altres actuacions urbanístiques que s’ha realitzat o que es duran a terme properament, com són l’obertura d’un nou pas entre els departaments de Sant Crist i Verge de Montserrat que permet escurçar el recorregut per anar al Departament de Montserrat des de la porta principal del cementiri. Així mateix, s’han col·locat 28 làpides a l’interior de la capella del cementiri, procedents de l’antic departament de Sant Anastasi, que han estat seleccionades a través d’una valoració històrica de les inscripcions i artística de totes les làpides gràcies a la col·laboració d’alumnes en pràctiques del Departament d’Història de la Universitat de Lleida.
 
Coincidint amb la celebració de Tots Sants i com ja és tradició, el paer en cap ha fet públiques les dades d’inhumacions i incineracions. Dels 1024 sepelis al cementiri de Lleida, 652 (63,67%) han estat inhumacions i 372 (36,32%) incineracions. El paer en cap ha explicat que les incineracions segueixen la tendència creixent dels darrers anys i ha assenyalat que passen del 33,5% l’any 2015 al 36,3% l’any 2016. El 22,23% dels enterraments (145) s’han fet en nínxols nous mentre que la resta, el 77,76% (507), han tingut lloc en tombes ja utilitzades anteriorment. Pel que fa als títols funeraris, enguany s’han expedit 449: 180 títols de dret funerari per a nínxols i columbaris nous, 1 ha passat de lloguer a cessió, 260 s’han actualitzat i 8 s’han subscrit com a lloguer.


Comentaris

envia el comentari