Catalunya Diari

Lleida es converteix en epicentre del sector ferroviari amb la fira Expo Tren

Hi haurà 38 participants i marques representades, així com 36 clubs i associacions de Catalunya, la resta d'Espanya i de França

Imatge d'arxiu d'Expo Tren | LleidaDiari.cat

Fira de Lleida acollirà del 16 al 17 de març la desena edició d'Expo Tren, la mostra internacional anual dedicada a l'oci i el modelisme ferroviari més important de l'Estat espanyol i el sud d'Europa. El de Lleida forma part del circuit europeu dels salons monogràfics dedicats al món del tren i del modelisme ferroviari, com els que se celebren en ciutats com Chartes, Milà, Colònia i Dortmund. Segons han explicat des de Fira de Lleida, aquest any han crescut «sensiblement» la participació d'expositors comercials sumant un total de 60.

Concretament, augmenten el nombre de maquetes arribades de l'estranger, amb expositors procedents de França, Alemanya, Itàlia i Suïssa. Així mateix, hi haurà 38 participants i marques representades, així com 36 clubs i associacions de Catalunya, la resta d'Espanya i de França. Un atractiu important per al visitant aficionat al món del modelisme ferroviari és el mercat d'ocasions, que aquest any arriba a les 142 taules de venda, que suposarà 284 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.

Motor de dinamització econòmica per al territori

El director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Alturo, ha destacat durant la presentació del certamen que es tracta d'un «motor de dinamització econòmica per al territori i s'ha convertit en un referent internacional pel que fa al modelisme i al mercat d'ocasió ferroviari». Per la seva banda, el director del saló i editor de la revista 'Más Tren', Raül Valls, ha valorat l'augment de la presència de visitants francesos i ha destacat la xifra de 448 participants professionals acreditats.

Paral·lelament, Expo Tren acollirà la sisena Trobada Indoor de Modelisme Tripulat en un gran circuit que ocuparà més de mig quilòmetre de vies i una superfície de 3.500 metres quadrats. Aquest any participen setze reproduccions de locomotores de vapor i elèctriques a gran escala de diferents associacions i aficionats particulars. Així que ja saps, si ets un apassionat del món ferroviari, no pots deixar perdre aquesta oportunitat de gaudir d'una de les fires del sector ferroviari i del modelisme més importants de la resta de l'Estat i, fins i tot, del sud d'Europa. T'animes a formar part d'Expo Tren?


Comentaris

envia el comentari