Catalunya Diari

Lleida demana reproduir el model italià i donar xecs als catalans per fer vacances al país

El Govern ha sol·licitat un hotel per poder acollir metges que arribin a Lleida de fora del Segrià

Dues persones davant d'un llac enmig del Pirineu català
La Federació d'Hostaleria de Lleida demana reproduir el model italià i donar xecs als catalans per fer vacances al país | cedida

La Federació d'Hostaleria de Lleida ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que reprodueixi el model italià de donar xecs de 500 euros per als italians que passin les vacances al país, a Catalunya.

Aquesta mesura ajudaria a crear llocs de treball, ha dit Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida. A la vegada, Castellarnau ha sol·licitat que es torni a programar la setmana blanca al mes de febrer i que es faciliti la gestió dels ERTO sobretot per als empresaris de Lleida. Castellarnau ha explicat també que el Govern ha demanat a la Federació que posi a disposició de Salut un hotel per acollir metges que arribin a Lleida de fora del Segrià.

El compromís de la Federació amb lluitar contra la pandèmia

Castellarnau ha volgut insistir amb el compromís de la Federació amb lluitar contra la pandèmia i ha recordat els quatre hotels que ja han ofert; dos per acollir temporers i dos més per albergar malalts de coronavirus. Ara, n'estan preparant un cinquè per acollir personal sanitari que s'espera que es desplaci a Lleida molt aviat. Josep Castellarnau ha dit que amb tota probabilitat serà el Ramon Berenguer, a tocar de l'estació d'autobusos de Lleida. Per poder-ho fer efectiu estan acabant de gestionar qüestions com on poder oferir el dinar i sopar a aquests professionals donat que aquest hotel no ofereix aquest servei. La petició que els ha arribat des de Salut és d'un hotel amb unes 50 places.

El president de la Federació ha explicat que haver tancat el Segrià i permetre la circulació per aquesta zona de gent de d'altres indrets del país per poder arribar al Pirineu no ha afectat en «gran mesura» a les reserves hoteleres de l'Alt Pirineu. L'afectació greu l'estan patint els hotelers del Segrià que han vist com les reserves han caigut considerablement. El sector hoteler d'aquesta comarca «ho està passant molt malament», ha sentenciat Castellarnau. Molts establiments hotelers del Segrià ja havien tret al seu personal dels ERTO i ara s'han trobat que les reserves han estat anul·lades i tenen altre cop la gent treballant. Per aquest motiu la Federació d'Hosteleria demana una flexibilització per aquests hotels i restaurants.

Informació errònia

El president de la Federació de Lleida ha lamentat que als turistes de països com Alemanya o Bèlgica els hagi arribat la informació errònia i en comptes de deixar clar que solament estava confinat el Segrià es parlava de tot Catalunya. Castellarnau ha explicat que «per sort» tenen un client molt proper que acostuma a trucar per informar-se i se li ha pogut aclarir aquestes informacions.


Comentaris

envia el comentari