Catalunya Diari

Lleida destina 140.000 euros a l’atenció i acolliment d’urgència a les dones en situació de violència masclista

L'Ajuntament de Lleida ha destinat enguany 140.000 euros a l'atenció i acolliment d'urgència a les dones en situació de violència masclista i als seus fills i filles. La Paeria ofereix, des del Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones (CIAD), una atenció integral a les dones que necessiten ajuda perquè es troben en una situació de violència masclista. Cal destacar que els serveis socials tenen un important paper en la detecció i suport a les dones en aquesta situació, i es coordinen amb el CIAD davant les situacions de violència per posar en marxa diversos recursos adreçats a protegir la dona i els seus fills i filles, oferint-los un lloc d'estada, acompanyament i suport professional.

  

  

L'Ajuntament de Lleida va posar en marxa, a finals de 2016, dos pisos municipals per a l'acolliment d'urgència de dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista. També s'ha contractat una treballadora social i una treballadora familiar per a la gestió d'aquests pisos i l'acompanyament a les usuàries. El responsable dels serveis socials de la Paeria, Xavier Rodamilans, ha destacat que «totes les dones i infants en situació de violència masclista que ho han necessitat, han estat ateses i allotjades des del primer moment. Enguany s'han atès un total de deu dones i nou infants».

Cal recordar que també s'ha habilitat un tercer pis d'emergència, que està disponible per fer front, si es dóna el cas, a un possible augment de necessitat assistencial. En aquests moments, el consistori lleidatà està ultimant el plec de clàusules de la gestió d'un centre per a dones maltractades. Els equips tècnics municipals estan acabant de preparar la licitació del servei amb les últimes aportacions que van fer els grups municipals, i detallant les característiques del contracte, amb l'objectiu de treure'l a concurs pròximament, ha apuntat el tinent d'alcalde i regidor de polítiques per als drets de les persones.

 

Des de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat també es coordina la Comissió d'Avaluació i Seguiment del Protocol d'Atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida, integrada per representants dels diferents serveis d'atenció a les dones en els àmbits de salut, seguretat, serveis socials, justícia i promoció de les dones.

El treball per erradicar la violència masclista que es porta a terme a Lleida és intens. Cal recordar, en aquest sentit, que el Ple Municipal celebrat el passat mes d'abril va aprovar el III Pla Municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere a Lleida 2017-2021, un pla impulsat i coordinat des de l'àrea de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Lleida. El Pla es va elaborar a través d'un procés participatiu que va recollir les diferents visions i propostes del centenar de persones que participen en representació d'una quarantena d'entitats.

La sensibilització ciutadana per a la igualtat de gènere i la tolerància zero envers la violència masclista també es treballa activament des de la Paeria. Anualment es realitzen dos actes de sensibilització ciutadana al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'erradicació de la violència contra les dones. També es realitza, cada any, el Memorial Hortènsia Alonso, que enguany està previst celebrar a finals del mes de novembre.


Comentaris

envia el comentari