Catalunya Diari

Lleida disminueix en un 33,33% els ferits greus en els accidents de trànsit a la ciutat

La ciutat es manté sense accidents mortals i el nombre d’atropellaments cau enguany un 9,68%

Imatge de la junta local de seguretat
Imatge de la junta local de seguretat | LleidaDiari.cat

Lleida ha aconseguit disminuir un 33,33% els ferits greus en els accidents de trànsit segons les dades de la Junta Local de Seguretat corresponents al primer semestre de 2018 i en comparació amb el mateix període de l'any passat. La ciutat es manté sense accidents mortals des del 2016 i els atropellaments han disminuït un 9,68% (es passa de 31 a 28). Aquest resultat demostra l'efectivitat dels dispositius de control de seguretat viària (radars i semàfors foto-vermells) que han contribuït a reduir la velocitat i, per tant, la gravetat dels sinistres.

L'alcalde de Lleida ha destacat els bons registres de Lleida en seguretat viària en la Junta Local de Seguretat que aquest dimecres ha presidit a la Paeria, acompanyat del delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; del subdelegat del Govern de l'Estat, José Crespín; de la regidora de Seguretat de la Paeria, Sara Mestres, i de la delegada dels Serveis Territorials d'Interior, Montserrat Messeguer. En la reunió s'ha posat sobre la taula l'actuació dels diferents cossos policials que actuen a Lleida, Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

  

  

Malgrat la disminució de les lesions greus per accidents, la Paeria insistirà en campanyes educatives i preventives així com en accions d'urbanisme (passos elevats, etc.) perquè el nombre de sinistres ha augmentat de manera lleugera, un 3,72%. Hi ha més topades però causen menys danys a les persones. Dels 1.003 accidents que s'han produït enguany, 873 no han causat cap ferit. D'altra banda, l'Ajuntament espera que la reducció del marge de tolerància amb què els radars de la ciutat sancionen -fixat en els 60km/h des de l'abril- tingui un efecte positiu en la disminució dels sinistres.

Disminució de les actuacions per violència masclista

Els avisos en matèria de seguretat han passat a ser el tercer motiu pel qual la ciutadania s'adreça a la Guàrdia Urbana. Ara, la primera raó és la circulació i la segona, els temes de policia administrativa. La Guàrdia Urbana ha mantingut el control a ciclomotors i motocicletes, amb la realització, entre altres accions, de 195 sonometries. Baixa de manera significativa, el 32,45%, el nombre d'intervencions en matèria d'incendis. En els primers sis mesos de l'any se n'han realitzat 179, davant de les 265 que hi va haver en el mateix període de l'any anterior. Les actuacions per violència masclista han disminuït un 13% en l'àmbit de la llar i un 14% per la que a la violència física i psíquica. Les infraccions de la Llei de Seguretat Ciutadana s'han reduït un 17,17%. La majoria dels casos són de tinença i consum de drogues.

Les actuacions amb gossos (141 denúncies) i les molèsties al veïnat (95 denúncies) són els conceptes que han generat més denúncies d'ordenances municipals en els darrers sis mesos. Respecte al semestre anterior (2017) baixen un 55'84 per cent els casos per consum d'alcohol a la via pública -es redueix, per tant, el «botellón»- i creixen un 61% les molèsties al veïnat. En total, les denúncies efectuades per la Guàrdia Urbana en matèria d'ordenances municipals es redueixen un 12,53% (es passa de 431 denúncies de gener a juny de 2017 a les 377 d'aquest any).


Comentaris

envia el comentari