Catalunya Diari

Lleida diu 'no' al Consorci Sanitari lleidatà

Lleida diu 'no' al Consorci Sanitari lleidatà | Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

Desenes de persones s'ha concentrat aquest divendres al matí a la Plaça de la Paeria en protesta per la inclusió en l'ordre del dia del Ple municipal d'una moció en defensa del Consorci Sanitari de Lleida.

Des de Lleida Social lamenten que tot i l'àmplia oposició dels centres sanitaris i del carrer al Consorci Sanitari "les institucions lleidatanes, i en concret l'Ajuntament de Lleida, no siguin sensibles a la majoria social que representen els 38.575 usuaris i treballadors que en poc temps van signar un manifest tot demanant la paralització del projecte". I en aquest sentit, han afegit: "Mai fins ara en les nostres comarques una proposta havia aconseguit el suport i la mobilització que ha aplegat aquesta iniciativa, per la qual cosa fem una crida a les institucions i als partits polítiques representats en elles, a un canvi en la seva actitud i un apropament als anhels i desitjos que venen, de forma tant majoritària, de la ciutadania".

Per la seva part, la diputada d'ICV-EUiA Sara Vilà ha criticat amb duresa que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, vulgui escenificar al Ple de la Paeria d'aquest divendres el seu suport incondicional al Consorci Sanitari, menyspreant així les prop de 40.000 signatures recollides en contra.

Vilà, que ha valorat positivament que la UdL vulgui deliberar abans de decidir si dóna suport al consorci, ha criticat l'escenari de confusió que està alimentant CIU: "El govern està fent molts esforços per confondre a la ciutadania sobre el que és públic i el que és privat, i demanem que comencin a clarificar-ho i a aturar la creació d'un ens nou que donarà la capacitat de jugar amb capital privat. Si no ho volen reconèixer, continuaran mentint".

Els ecosocialistes mantenen la batalla contra el consorci al Parlament, on aquest dijous han presentat una esmena per a que la creació del consorci es debatés amb seu parlamentària i que no ha prosperat. "Què pretén Ros votant una moció a favor del Consorci sanitari? Bàsicament humiliar la mobilització ciutadana" i ha afegit: "Hi ha més de 38.000 signatures contra el consorci sanitari, mentre que el senyor Ros governa amb 18.000 vots. Entenem que se l'està jugant amb una actitud tant humiliant cap a la mobilització ciutadana com és presentar aquesta moció absolutament innecessària, no té cap necessitat de fer-ho".Comentaris

envia el comentari