Catalunya Diari

Lleida encapçala amb Barcelona i Madrid el servei de teleassistència per a majors de 65 anys

El servei domiciliari arriba a 5.328 usuaris de la ciutat, el 22,34% de les persones de 65 o més anys

Lleida és una de les tres capitals de l'Estat que té una millor cobertura de teleassistència, amb un 22,34% de les persones de 65 anys o més, només per darrere de Barcelona i Madrid. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d'alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha visitat aquest dimarts les dependències de Tunstall Televida, amb el director general, Abel Delgado, firma que ofereix el servei –en règim de concurs- i que està ubicada al Parc Científic de Gardeny.

L'alcalde de Lleida ha donat les dades del servei, que és gratuït a la ciutat. Compta amb 5.328 usuaris, dels quals 78 són menors de 65 anys; 631 tenen entre 65 i 74 anys; 845, entre 75 i 79 anys; 1.595, entre 80 i 84 anys i 2.180 són de 85 anys o més. Del conjunt de persones que rep el servei de teleassistència, unes 1.800 han sol·licitat també la polsera QR, amb la qual Lleida va ser capdavantera. El servei, que ha incorporat millores, incideix en una major personalització a través d'un model centrat en la persona i establiment prestacions adients a cada usuari. Així, l'alcalde ha apuntat que s'instal·len diferents tipus de detectors de seguretat. 

Ros ha explicat situacions reals que es poden donar, com caigudes, que una persona no hagi passat per un determinat lloc –com el servei- durant tot el dia o que la incidència es produeixi al carrer. Unes situacions que els avenços tecnològics ajuden a detectar per actuar-hi. Entre altres, ha comentat que en casos d'incendi, per exemple, els cossos de seguretat sempre hi són presents, com ara també hi estan els serveis de teleassistència per atendre o preveure situacions de risc. 

L'alcalde de Lleida coneixent el servei de teleassistència | LleidaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari