Catalunya Diari

Lleida envia 713 requeriments a bancs i immobiliàries amb pisos buits perquè compleixin la llei

L'Ajuntament també farà arribar 563 requeriments més a particulars amb habitatges desocupats durant més de dos anys

Pla sencer del tinent d’alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria de Lleida i president de l'EMU, Sergi Talamonte
La Paeria de Lleida envia 713 requeriments a bancs i immobiliàries amb pisos buits perquè compleixin la llei | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha enviat en les darreres setmanes 328 requeriments a habitatges d'entitats financeres, inscrits al Registre d'Habitatges Buits i Ocupats de la Generalitat (RHBO), perquè indiquin quines actuacions han pres per evitar la desocupació de l'immoble.

Així mateix, la Paeria preveu enviar pròximament uns altres 385 requeriments a habitatges on s'han detectat consum anòmal de subministraments o sense contracte d'aigua, fins a sumar un total de 713 requeriments a entitats financeres i immobiliàries. D'altra banda, l'Ajuntament de Lleida també farà arribar 563 requeriments més en aquest cas a particulars amb habitatges desocupats durant més de dos anys.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge de la Paeria de Lleida, Sergi Talamonte, ha remarcat que, en cas que un gran tenidor no justifiqui la desocupació de l'habitatge, «aquest es declararà en situació anòmala, s'activarà el cobrament del recàrrec del 50% de l'IBI i es posaran en marxa les actuacions previstes a la Llei de Defensa de l'Habitatge, Multes, Sancions i Expropiacions». «Fem complir la llei i treballem, malgrat els recursos limitats que tenim els municipis, per revertir els efectes devastadors que està tenint una emergència residencial empitjorada per la covid-19», ha afegit.

Previst enviar 563 requeriments més a persones físiques

Talamonte ha explicat que la Paeria també té previst enviar 563 requeriments més a persones físiques (particulars) perquè indiquin les raons de la desocupació del seu habitatge, només en els casos en què el pis ha estat desocupat de forma permanent durant més de dos anys.

La Paeria informarà els particulars que es trobin en aquesta situació, i també als bancs i les immobiliàries, que tenen l'opció de cedir l'habitatge a la Xarxa de Mediació i gaudir d'un estalvi del 90% en l'IBI, tal com es va aprovar al mes de setembre. En cas que algun particular persisteixi en mantenir desocupat un habitatge, aquest es declararà en situació anòmala i s'indiciaran les actuacions que la llei preveu, ha exposat el responsable municipal.


Comentaris

envia el comentari