Catalunya Diari

Lleida es bolca un any més amb La Marató

Lleida es bolca un any més amb La Marató| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El càncer ha estat el tema d’aquesta 21a edició de La Marató de TV3. En el decurs del programa, de 15 hores en directe, s’ha pogut conèixer els vessants humà i mèdic del càncer, alhora que ha estimulat la capacitat de mobilització i solidaritat per impulsar la recerca oncològica. 
 
En els últims dies la ciutat i les Terres de Lleida han organitzat centenars d’activitats per col·laborar amb La Marató, l’esdeveniment participatiu solidari per excel·lència de Catalunya. 
 
La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. La Marató té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica. El 1992, TV3 va ser la televisió pública pionera a Espanya a fer un telethon. Aquest tipus de programa, amb llarga tradició televisiva als Estat Units i en altres països europeus, es va plantejar com un repte per a la televisió autonòmica de Catalunya que, a hores d'ara, ja està plenament consolidat. 


Comentaris

envia el comentari