Catalunya Diari

Lleida es tancarà als centres per dir 'no' a les retallades

Lleida es tancarà als centres per dir 'no' a les retallades| Text i fotografies: Laura Biela

 És per això, que juntament amb altres centres de la ciutat, de Catalunya i fins i tot de l'Estat espanyol han previst organitzar mobilitzacions conjuntes per fer sentir la seva veu i demostrar que aquestes retallades que estan vivint dia rere a dia no convenen a la societat. Per començar aquesta sèrie de propostes, per aquest dimarts i coincidint amb la Diada de Sant Jordi està previst que es posi una parada a la Rambla d'Aragó per demostrar el compromís que tenen els docents amb la llengua. En aquest estand s'explicarà a la població les retallades que estan patint les escoles i els seus professors. El dia 25 d'abril es durà a terme l'activitat 'Pren el teu centre. Tancats per reformes'. Aquesta jornada, que es realitzarà a nivell estatal, comptarà amb diverses activitats organitzades per les pròpies escoles. A Lleida, una desena d'escoles s'uniran a la protesta amb diversos actes per a les famílies, inclús dos d'elles (Països Catalans i l'escola de Pardinyes) està previst que passin la nit a l'escola. I com a colofó d'aquesta primera setmana de lluita, el dia 28 d'abril es durà a terme una manifestació a Barcelona contra les retallades.
 
Aula al carrer i vaga general
Però les mobilitzacions no acaben aquí. Pel dia 4 de maig està prevista l'’Aula al carrer’, una iniciativa que es realitzarà a la plaça de l'Auditori Enric Granados de les 10.00 a les 13.00 hores i que comptarà amb dos coneguts 'professors' de la ciutat que faran un breu resum de com es troba el país en aquests moments: Arcadi Oliveres i Eduard Baches.
 
Per altra banda, s'ha fixat pel dia 9 de maig una vaga estatal d'educació, per dir 'no' a les retallades, a la Llei Wert i a la situació que estan vivint les escoles en aquests moments. 
 
Des de l’Assemblea Groga animen a tota la població a sumar-se a aquestes activitats, ja que segons han explicat “aquestes retallades ens afecten a tots”.


Comentaris

envia el comentari