Catalunya Diari

Escurçar la fase 2 a Lleida no està en la proposta de Salut de dilluns

Afirma que l'empresa contractada per al rastreig farà un suport i que un rebrot general no arribaria fins a la tardor

La consellera de Salut, Alba Vergés
Imatge d'arxiu de la consellera de Salut, Alba Vergés. | ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que en la proposta de dilluns que farà el Departament no s'inclou que Lleida i Barcelona i l'àrea metropolitana escurcin la fase 2, tal i com van avançar dissabte, però no ha descartat incloure-ho més endavant. «Dilluns no hi ha aquesta proposta sobre la taula però, en tot cas, és plantejable», ha dit a RAC1. Ha afirmat que «és possible» reduir el termini de 14 dies per passar de fase perquè hi ha un «bon escenari», però ha rebutjat precipitacions. D'altra banda, ha assegurat que l'empresa contractada per al rastreig farà un suport telefònic i que és la salut publica «qui ha de liderar la vigilància epidemiològica». A més, ha dit que treballen en tots els escenaris però que un possible rebrot general no arribaria fins a la tardor.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
La consellera ha explicat que els brots que s'han detectat a Lleida poden aparèixer «tant si han passat 15 dies, una setmana o tres dies que s'està en una nova fase» i ha apuntat que l'importat és tenir capacitat per detectar-los. «Això ja no depèn tant d'aquests 14 dies», ha manifestat.
 
 
«És plantejable, tot és possible però ho hem de veure, hi ha d'haver diàleg amb això», ha insistit en ser repreguntada sobre si Lleida i Barcelona i la seva àrea metropolitana podrien passar a fase 3 el proper 15 de juny, i no el 22. Ha dit però que cal seguir l'evolució dels fets, que ha valorat que ara per ara és positiva i ha assegurat que estan «oberts a tots». La consellera ha explicat també que la decisió es prendrà en diàleg amb els diferents sectors i agents de la societat.
 
 
Pel que fa a la possibilitat que la Generalitat estableixi canvis en la fase 3, ha dit que ara per ara no han vist «gaire necessitat» de fer-ho, més enllà de permetre la mobilitat des d'aquest dilluns entre Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.
 
 
La consellera ha criticat que els canvis que va introduint el govern espanyol a través dels Butlletins Oficials de l'Estat (BOE) estan generant «un garbuix» en la població, que sovint no sap què ha de fer i ho ha titllat de «mala gestió». Per això, ha dit que la voluntat de la Generalitat quan recuperi les competències és «fer-ho tot molt més senzill».

Comentaris

envia el comentari