Catalunya Diari

Lleida estrena el Centre de Piragüisme Saúl Craviotto

Lleida estrena el Centre de Piragüisme Saúl Craviotto| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaLa construcció de les noves instal·lacions, situades a l’avinguda Pearson, al parc de les instal·lacions esportives Riu Segre, s’ha concentrat en 3 actuacions:
- Instal·lació principal que acull els edificis de vestidors amb capacitat per a 30 persones, gimnàs (70 m2), hotel de clubs, oficines Federació Catalana de Piragüisme, sala de reunions i espais comuns per als clubs (40 m2), magatzem, lavabos i Hangar 1
- Hangar 2: petit hangar que s’ubica al talús davant de l’actual hangar metàl·lic, és a dir, al final de la rampa. Està destinat a guardar piragües, sobretot el material dels més petits, per tal que els quedi més a prop de l’embarcador.
- Rampa d’accés i de comunicació en itinerari adaptat fins a la plataforma de la zona esportiva de la llera del riu.

A més, aquesta actuació ha comptat amb un sèrie de millores respecte del projecte originari. Així s’ha col·locat dins de la nova instal·lació tot el mobiliari (bancs, taquilles, etc.) així com equipament específic (llitera mèdica, farmaciola...) i mobiliari per a les àrees d’administració. Així mateix, s’ha realitzat el subministrament d’aigua i llum a l’Hangar 2, s’ha millorat l’enllumenat del vial d’accés de servei posterior a l’edifici i s’ha fet una neteja de totes les àrees d’espai públic de l’entorn del nou Centre de Piragüistes. Anteriorment, s’havia millorat l’embarcador i la zona d’accés. El nou equipament ha estat finançat per la Paeria, que ha aportat 390.000 euros, i la Generalitat, que n’aporta 300.000 euros més.

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de l’esportista lleidatà i doble medallista olímpic, Saúl Craviotto, i el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit l’estrena d’aquest equipament, amb l’assistència del president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Rosell, i diversos representants de l’esport local vinculat al piragüisme i del món associatiu del barri del Pardinyes. L’alcalde ha afirmat que aquest era un objectiu que s’havia d’aconseguir pel piragüisme, amb una llarga tradició a la ciutat i que ha donat grans èxits, amb medalles olímpiques i internacionals. Ros ha recordat noms com el del conegut piragüista Quim Larroya o Damià Vindel, que juntament al nom de Craviotto, han portat aquest esport i la ciutat molt amunt.

L’alcalde ha assegurat que l’afició a aquest esport es veurà reforçarà amb aquestes instal·lacions i el desig és que molts nens i nenes el practiquin. De fet, considera que amb el nou equipament s'incrementarà molt el nombre de nens que el practiquen. Segons ha dit, el nou centre ha de fomentar la pràctica de l’esport, amb els valors que s’hi associen i, ha afegit, que posa en relleu l’aposta que Lleida fa pel món esportiu com a educació, tal i com s’estableix al Pla Director de l’Esport que s’està treballant. A més dels valors, Ros ha apuntat que l’equipament afavorirà el desenvolupament de futurs professionals d’aquest esport.

En la seva intervenció, Saúl Craviotto s’ha mostrat feliç i satisfet pel aquest centre que guanya el piragüisme a Lleida. Craviotto ha afirmat que s’han hagut de fer moltes "palades" per arribar-hi, però que ara se’n beneficiaran els clubs i els practicants d’aquest esport. El doble medallista olímpic ha subratllant els valors que aporta el piragüisme en els més petits, que poden ser futur campions, així com també el plaer que suposa la seva pràctica, gaudint també de la natura. Craviotto ha agraït el treball de tota gent implicada en què aquest projecte fos una realitat i especialment a l’Ajuntament de Lleida i a la Generalitat per fer-lo possible.

De la mateixa manera, el secretari general de l’Esport ha comentat que el Centre de Piragüistes de Lleida Saül Craviotto era un deute que s’havia de resoldre i que el nom és molt encertat. Alhora ha volgut la col·laboració amb la Paeria perquè la dificultat en aquests moments de tirar endavant projectes de forma individual.


Comentaris

envia el comentari