Catalunya Diari

Lleida estrena un laboratori 5G d'ús gratuït per a les empreses

Per fer ús del LAB 5G s’haurà de concertar cita prèvia, trucant a la Cambra de Comerç de Lleida, al telèfon 973 23 61 61

La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del laboratori 5G de l'Àrea 5G de Ponent; un nou espai al centre de la ciutat que permetrà a les empreses lleidatanes poder disposar d'aquesta connectivitat de cobertura, així com podran testejar els seus productes i serveis a partir d'aquesta nova tecnologia abans de treure'ls al mercat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'acte de presentació del LAB 5G de l'Àrea 5G de Ponent ha comptat amb la presència de Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida i el robot Misty del Grup Saltó; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Miquel Pueyo, alcalde de Lleida. D'altra banda, també han assistit a l'acte Xavier Flores, responsable tècnic del projecte Àrees 5G de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya; Jara Forcadell, responsable dels projectes d’innovació i 5G a la Fundació i2cat; Julián Vinué, gerent d’Innovació i Relacions Institucionals de Telefónica Este; Tomeu Sabater, project manager 5G de Mobile World Capital Barcelona; i Oscar Alavedra, project manager 5G a la Fundació i2CAT.
 

Un cop finalitzats els parlaments, els allí presents han pogut conèixer les instal·lacions i s'ha dut a terme una demostració per part de l'empresa PIRA Technology.

Lleida estrena un laboratori 5G d'ús gratuït per a les empreses. Imatge del 19 de juliol.
Lleida estrena un laboratori 5G d'ús gratuït per a les empreses | Lleidadiari.cat

Es vol potenciar l'ecosistema català del 5G

El projecte Àrees 5G és un projecte que ha estat desenvolupat territorialment i impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la voluntat de potenciar l’ecosistema català de la 5G i convertir Catalunya en un pol de referència internacional al voltant d’aquesta tecnologia. L’Àrea 5G de Ponent compta amb el suport i la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, la Paeria i Telefónica.
 

Aquest laboratori 5G es troba ubicat a la tercera planta de la Cambra de Comerç de Lleida i a més a més, podrà ser utilitzat per totes les empreses que ho desitgin, de forma gratuïta, que tindran a la seva disposició diverses eines de connexió a Internet, mesuradors, components per testejar eines d’IoT (Internet de les Coses), material d’ofimàtica i fonts d’alimentació, entre d’altres. Per fer ús del LAB 5G s’haurà de concertar cita prèvia, trucant a la Cambra de Comerç de Lleida, al telèfon 973 23 61 61.


Comentaris

envia el comentari