Catalunya Diari

Lleida estrena una ruta turística sobre la història del ferrocarril coincidint amb el 9è saló Expo Tren

El certamen reuneix 57 expositors comercials, 22 maquetes exposades i 38 fabricants i marques representades

Imatge general d'una de les maquetes ferroviàries exposades al 9è saló Expo Tren de Lleida
Imatge general d'una de les maquetes ferroviàries exposades al 9è saló Expo Tren de Lleida | LleidaDiari.cat

Lleida estrena aquest dissabte una ruta turística sobre la història del ferrocarril coincidint amb la novena edició del saló Expo Tren, un certamen que reuneix 57 expositors comercials, 22 maquetes exposades i 38 fabricants i marques representades. La visita guiada, amb el títol de «La Lleida del ferrocarril», s'ofereix a visitants i expositors de la fira com a prova pilot però la idea és que Turisme de Lleida la inclogui aviat en el seu programa de rutes, segons ha anunciat el tinent d'alcalde Rafael Peris durant la inauguració. El saló ferroviari se celebra aquest cap de setmana als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida i aquest dissabte hi ha hagut cues per accedir als recintes. A Expo Tren també hi ha representats 31 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l'Estat, de França i d'Itàlia i espera arribar als 12.000 visitants.

A l'acte inaugural el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, ha afirmat que «Lleida està molt ben comunicada en tren de les principals ciutats estatals i europees i aquesta és una de les claus de l'èxit de la fira» i ha reivindicat que el nou servei ferroviari d'alta velocitat a baix cost EVA tingui parada a l'estació de Lleida-Pirineus.
El saló està organitzat per la revista MásTren, i té el patrocini de l'Ajuntament de Lleida. Raül Valls, organitzador del certamen, s'ha mostrat «molt satisfet per l'acollida que en cada edició té la fira per part del gran nombre de visitants i sobretot pels expositors» i ha afegit que «com a organitzador em sento molt a gust tenint Lleida com a seu d'un esdeveniment que s'ha de conservar i que l'any vinent celebrarà el 10è aniversari a la ciutat».

En total, hi ha cinc quilòmetres de vies per on circulen els trens en miniatura. Un atractiu important per al visitant aficionat al món del modelisme ferroviari és el mercat d'ocasions, que aquest any arriba a les 138 taules de venda, que suposa 276 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura. Lleida Expo Tren, considerada pels organitzadors la mostra anual del lleure i el modelisme ferroviari més important de l'estat espanyol i del sud d'Europa, aplega enguany una nombrosa representació internacional, amb la presència d'expositors i membres de clubs i associacions procedents de França, Alemanya, Suïssa i, com a novetat, Itàlia i la Gran Bretanya. Destaca la notable presència de clubs francesos com són la UAICF, Modélisme Rail Catalan (Perpinyà), el Club de Tarbes o l'Associació de Tarbes, que enguany incrementen la seva participació amb un grup més nombrós.

 


Comentaris

envia el comentari