Catalunya Diari

Lleida estrena una sala d'hidroteràpia per ajudar a joves amb paràlisi cerebral

La nova banyera permet als 45 usuaris que atenen fer activitats terapèutiques que no podrien fer fora de l'aigua

La nova banyera de la Sala d'Hidroteràpia
La nova banyera de la Sala d'Hidroteràpia d'Aremi Lleida | LleidaDiari.cat

L'Associació Aremi de Lleida ha inaugurat aquest dimarts una Sala d'Hidroteràpia que permetrà millorar la qualitat de vida i l'estat anímic dels 45 joves amb paràlisi cerebral i altres discapacitats que atenen. Es tracta d'una banyera específica que permet fer activitats terapèutiques que no podrien fer fora de l'aigua.

L'acte de presentació del nou equipament ha servit també per commemorar els 25 anys de la posada en marxa del Centre Ocupacional. La seva presidenta, Mercè Batlle, ha celebrat el nou servei i ha explicat que d'entre els projectes futurs treballen a millorar el pati exterior i habilitar un edifici pel banc de recursos, destinat a intercanviar material entre els usuaris. L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha assegurat que en «pren nota».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Millorar el trofisme muscular i la funció cardiovascular

La fisioterapeuta Nadia Jiménez ha explicat que la nova banyera permet fer sessions d'hidroteràpia que permetran, per exemple, millorar el trofisme muscular i la funció cardiovascular així com reduir l'espasticitat i l'estrès articular i muscular. Jiménez ha afegit que tenir una banyera d'aquestes característiques al centre facilitarà que més usuaris gaudeixin dels seus beneficis, ja que, fins ara, s'havien de desplaçar a un centre esportiu per poder-ne utilitzar una i no tots podien fer-ho.

«És un pas més dels serveis que ofereix el centre», ha celebrat la seva presidenta Mercè Batlle, que ha explicat que fa 43 anys que treballen amb persones amb discapacitat i 25 de la posada en marxa del centre ocupacional. Per celebrar aquesta efemèride, professionals i usuaris han deixat anar globus al cel des del pati del centre. També s'ha ofert una degustació d'aliments texturitzats, una nova manera d'alimentar-se amb textures modificades per a persones amb problemes de deglució.

Foto de família
Foto de família de responsables polítics, treballadors i usuaris d'Aremi | LleidaDiari.cat

 

Aremi és «un projecte de ciutat»

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que ha assistit a la celebració, ha destacat que Aremi és «un projecte de ciutat» i que «ens hi hem d'implicar tots». Larrosa ha reconegut sentir-se «emocionat» per la feina que fa l'associació i s'ha compromès a seguir col·laborant amb ella en projectes futurs, de la mateixa manera que la Paeria s'hi ha implicat amb la Sala d'Hidroteràpia, ha dit.


Comentaris

envia el comentari