Lleida Expo Tren arriba amb la seva edició més internacional

Bona part dels hotels de Lleida tenen totes les habitacions reservades per al cap de setmana
Imatge d'arxiu d'una altra edició d'Expotren | LleidaDiari.cat

La Paeria acollirà el 10 i l'11 de març la 9a edició del saló Lleida Expo Tren, la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l'Estat espanyol i del sud d'Europa. Organitzat per la revista MásTren, i amb patrocini de l'Ajuntament de Lleida, forma part del circuit europeu dels salons monogràfics dedicats al món del tren i del modelisme ferroviari, com els que se celebren a ciutats com París, Milà, Colònia o Dortmund. Enguany, destaca la important presència d'expositors estrangers procedents de França, d'Alemanya, de Suïssa i, com a novetat, d'Itàlia i de la Gran Bretanya.

  

El tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha destacat «que a la fira es pot veure l'evolució de la història del tren des d'una visió romàntica» i ha encoratjat a tothom a anar-hi i gaudir d'aquesta experiència. En el decurs de la presentació del saló, el president de la Cambra de Comerç de Lleida i president de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, Joan Simó, ha explicat que enguany la fira té una superfície de 8.000 m2 repartits en dos pavellons (3 i 4) i que comptarà amb 57 expositors comercials, 22 maquetes exposades i 38 fabricants i marques representades. Igualment, hi haurà 31 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l'Estat, de França i, com a novetat, d'Itàlia. D'altra banda, el saló compta ja amb 452 participants professionals acreditats.

 

Per la seva banda, el diputat de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha dit que amb aquesta fira familiar, «Lleida es convertirà aquest cap de setmana en un aparador en què s'exposen diferents models per entendre el passat del transport ferroviari i l'evolució de la societat des del vessant lúdic». L'organitzador del saló, Raül Valls, ha afirmat «que el més important d'aquesta edició és la consolidació de la fira que manté la participació d'expositors comercials i de maquetes exposades de l'any passat», tot i que amb més presència internacional, i ha afegit que la previsió és que enguany s'assoleixin els 12.000 visitants de l'edició anterior. Un atractiu important per al visitant aficionat al món del modelisme ferroviari és el mercat d'ocasions, que aquest any arriba a les 138 taules de venda, que suposa 276 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.

 

Valls també ha remarcat la incorporació de dos nous expositors que no havien vingut mai, com són Nock, una firma alemanya que ofereix tot el necessari per a la construcció de maquetes, i la britànica Hornby Models, a l'Estat representada per la marca Electrotren. Amb la presència d'aquestes dues marques, es referma més la vocació internacional que té aquesta Fira. D'altra banda, ha ressaltat que l'interès que té Lleida Expo Tren es reflecteix en el fet que bona part dels hotels de Lleida tenen totes les habitacions reservades per a aquest divendres i dissabte i que no queden bitllets per viatjar a Lleida amb els AVE, AVANT i Alvia del dissabte al matí.

 

Una novetat de la present edició és la possibilitat de conèixer diferents testimonis de la història del ferrocarril a la ciutat de Lleida. Turisme de Lleida organitza una visita guiada (el dissabte 10, a les 16.30 h) per descobrir els vestigis que després de més de 150 anys encara es conserven més o menys amagats. Serà un recorregut d'una hora i mitja per conèixer aquest patrimoni, tant del present com del passat, que passarà, per exemple, per l'estació Lleida-Pirineus o pel barri de Pardinyes, on es podrà veure una caseta d'enclavament, totalment restaurada, situada en un pàrquing. Per participar en aquesta activitat, els interessats s'hauran d'apuntar el mateix dissabte al matí.

 Comentaris

envia el comentari