Catalunya Diari

Lleida farà unes 90 analítiques per conèixer la qualitat de l'aigua de boca

A diferència d'ara, el nou estudi permetrà analitzar l'aigua directament a l'aixeta dels consumidors

Imatge d'arxiu d'una aixeta
Lleida farà unes 90 analítiques per conèixer la qualitat de l'aigua de boca de les llars | LleidaDiari.cat

La Paeria de Lleida realitzarà els mesos vinents un estudi sobre la qualitat de l'aigua de boca, que surt de l'aixeta dels consumidors, al terme municipal de Lleida durant l'any 2020. L'estudi comprèn un total de 90 analítiques d'aigua, distribuïdes per tots els barris de la ciutat, així com a Sucs, Raimat i l'Horta.

L'Ajuntament, a través d'Aqualia, realitza analítiques permanents de control de la qualitat a la xarxa pública encara que aquest nou estudi permetrà analitzar l'aigua directament a l'aixeta dels consumidors. El mostreig es realitzarà en edificis públics, equipaments comunitaris públics i privats i en domicilis particulars, amb un criteri aleatori de selecció. El pressupost és de 14.948,34 euros, IVA inclòs.

L'aigua potable de Lleida és de bona qualitat

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme Toni Positius, ha destacat que l'aigua potable de Lleida és de bona qualitat i que se situa entre les millors de l'Estat, segons el rànquing de controls que es realitzen arreu del país. En aquest sentit, ha indicat que «és la nostra voluntat seguir oferint un bon servei als lleidatans i lleidatanes, per això es farà aquest estudi a tota la ciutat, l'Horta i les EMD de Sucs i Raimat, per tenir una fotografia de la qualitat de l'aigua de boca».


Comentaris

envia el comentari