Catalunya Diari

Lleida homenatjarà amb un acte i una escultura els morts per la Covid-19

Una escultura amb una olivera recordarà les persones que han perdut la vida durant l’emergència sanitària

Cartell de l'acte que homenatjarà les víctimes del coronavirus a LLeida
Homenatge 'Sospirs de pau' en memòria de les persones que han mort durant el confinament | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida organitza un acte en memòria de les persones que han mort en els darrers mesos i que, a causa de la Covid-19, no han pogut ser acomiadades com les seves famílies i amistats haguessin desitjat.

Amb aquest homenatge, la Paeria vol oferir, en nom de tota la ciutat, un espai i un moment d'escalf, d'acompanyament i de consol a les lleidatanes i els lleidatans que s'han vist afectats per aquesta situació. L'acte duu per nom 'Sospirs de pau' i tindrà lloc el dissabte 27 de juny, a les 20.30 h, al Parc de La Mitjana.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'Ajuntament de Lleida vol que la memòria d'aquestes persones perduri en el temps

A banda de l'homenatge públic, l'Ajuntament de Lleida vol que la memòria d'aquestes persones perduri en el temps i s'ha creat una escultura en el seu record, obra de l'artista Erik Schmitz, que s'ubicarà finalment al cementiri. L'acte, conduït per Remei Capitán (directora d'Agraïments), comptarà amb diferents interpretacions musicals i de dansa i intervindran representants del món sanitari, de les famílies i l'autor de l'escultura, a més del paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo.

L'Ajuntament de Lleida demana a tothom que hi vulgui assistir –familiars i persones pròximes- que s'inscriguin a través de l'enllaç http://paeria.cat/sospirsdepau.html. El termini per registrar-se és obert fins al 25 de juny. La inscripció prèvia facilitarà organitzar la distribució dels assistents d'acord amb les mesures de prevenció vigents. L'acte s'ha previst per a unes tres-centes persones, aproximadament.

Escultura d'homenatge

Erik Schmitz, nascut a Alemanya i establert a Ivars d'Urgell, conrea especialment l'escultura però també s'expressa amb gravats, pintures i murals. L'escultura en homenatge a les persones que han mort durant el confinament està realitzada principalment amb pedra i també inclou una part de metall i una olivera. Es tracta d'una estructura horitzontal amb una base de pedra, que forma una illa amb la silueta del terme municipal de Lleida.

A l'interior de l'illa, un accent de metall –per simbolitzar l'ànima de les persones desaparegudes- omple una cavitat que representa el buit que han deixat. Al seu costat, l'olivera, icona de pau, recorda les persones que han mort, l'amplitud del seu nombre i la diversitat generacional. La pedra, predominant en l'escultura, és una expressió d'eternitat i de la solidesa del record que deixen. L'escultura fa 3,43 m de llargada, 1,5 d'amplada i s'eleva 0,60 m sense comptar l'altura de l'olivera.


Comentaris

envia el comentari