Catalunya Diari

Lleida inaugura el centre Magical Media

Lleida inaugura el centre Magical Media| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El Magical Media té una superfície de 7.448 metres quadrats interiors i 5.200 exteriors i està dotat amb 7 platós, estudis de so i de producció, vestidors, aules de formació i 2.560 metres quadrats de superfície per a seus d’empreses audiovisuals. Els equipaments i les instal·lacions del Magical permeten realitzar des de produccions de vídeo industrial fins a cinema digital per a sales de 4K en estereoscòpia i so Dolby 7.1.
La tecnologia del centre està a l’altura de les grans produccions internacionals. Les càmeres ubicades als platós són del mateix tipus que les que s’utilitzaran als Jocs Olímpics de Londres de 2012. Hi ha una sala equipada amb Mistika, un sistema de muntatge, conformat i finalització d’audiovisuals de darrera generació. La versió del software compleix els requisits del flux del cinema digital, des de la classificació de clips amb el corresponent backup de seguretat, el muntatge, la correcció, les màscares, els efectes i l’etalonatge, fins a l’edició del suport final d’exhibició.A la inauguració hi ha assistit el secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i la sisena tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda i Tecnologia, Montse Mínguez. L'alcalde de Lleida i vicepresident del Parc, Àngel Ros, ha saludat a Calvo-Sotelo i ha excusat la seva presència a la inauguració donat que ha estat seguint els treballs de desenrunament d'un edifici esfondrat avui al carrer Tallada de Lleida.

Bigas Lunas rodarà al Magical
El Magical ja col·labora amb diferents projectes audiovisuals. El director de cinema Bigas Luna rodarà escenes de la seva propera pel·lícula 'Segon Origen' en els seus platós. Per altra banda, la tecnologia d’imatge i so del centre audiovisual Magical Media s’utilitza actualment en el rodatge de la nova sèrie televisiva Rotten Rain, produïda per Audivio i Somnium Films. A més, el plató 4 del Magical ha estat l’escenari de l’enregistrament dels tretze programes de la nova edició del concurs Picalletres de Lleida TV.

L’edifici del Magical Media neix de la rehabilitació de dos antics quarters militars i la construcció d’un edifici de nova planta, que s’uneixen mitjançant una estructura tèxtil. Els projecte és obra dels estudis d’arquitectura Pich-Aguilera i Puigdemasa i de la enginyeria Pamias. Els edificis rehabilitats són l’antic teatre i l’edifici T. En mig dels dos s’alça el de nova planta, un plató de 600 metres quadrats de superfície. Aquest plató s’ha recobert amb una gran estructura tèxtil concebuda amb un doble propòsit: aïllar l’edifici de l’excés de radiació solar i aconseguir una imatge característica de l’edifici que podrà il·luminar-se o projectar imatges a la seva superfície. Aquesta estructura es projecta fins al centre de la plaça i al llarg de les façanes tot creant una marquesina que connecta tot el conjunt i defineix el vestíbul. El vestíbul i zona d’acollida del Magical està dotat amb sistemes naturals de climatització, amb ventilacions creuades de nord a sud i en sentit ascendent.


Comentaris

envia el comentari