Catalunya Diari

Lleida incentiva les famílies a triar les escoles del barri descobrint els seus ‘tresors’

De cara a preinscripció escolar, la Paeria ha impulsat la iniciativa ‘cada escola és un tresor’

Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates
La Paeria incentiva les famílies a triar les escoles del barri descobrint els seus ‘tresors’ | Europa Press

L'Ajuntament de Lleida ha impulsat la iniciativa 'cada escola és un tresor' amb què pretén incentivar que la tria de l'escola de cada zona es faci en funció dels seus projectes educatius. Els centres han preparat vídeos per mostrar quins és aquest projecte i com s'integren en el funcionament quotidià del centre.

Cada escola ha comptat amb la participació del seu equip docent, de l'alumnat i de les famílies, per explicar d'una manera directa i senzilla la seva acció educativa: l'acompanyament, els reptes, les aliances, en definitiva, la vida a l'escola. La Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, a través dels tècnics de la Secció de Planificació Educativa, ha treballat la proposta de cara la campanya de preinscripció, però l'objectiu final és constituir un banc de càpsules audiovisuals que serveixi per difondre la bona feina que s'està fent a les escoles de la ciutat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La tinent d'alcalde Sandra Castro ha remarcat que aquests dies les famílies han de prendre una decisió important i cal facilitar que els arribi la informació, tant aquella oficial com aquella que pot complementar o respondre dubtes que els sorgeixen. L'objectiu és ajudar els pares i les mares que han de triar l'escola dels seus fills/es per al pròxim curs perquè ho tinguin tot al seu abast i no descartin cap opció per manca d'informació. En aquest sentit també una càpsula de les mestres de les Escoles Bressol que ens convida a fer unes reflexions prèvies.

'Cada escola és un tresor'

L'acció 'cada escola és un tresor' s'emmarca en la campanya de la regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes 'La millora escola, la del teu barri', que fomenta un mapa escolar de proximitat i integrador. La campanya posa en relleu alguns valors, com el sentiment de pertinença a la comunitat, l'autonomia dels infants, una mobilitat més sostenible o moure't en un entorn conegut on vius, compres i passeges.

L'objectiu és generar confiança en les famílies a l'hora d'escollir els futurs centres escolars dels seus fills i filles i generar vincles que permetin la interacció amb la comunitat més propera. A més de reforçar els avantatges d'anar a centres de proximitat, també té la voluntat de fer arribar un clar missatge a la ciutadania per combatre la segregació escolar i afavorir una escolaritat equilibrada.

La pàgina web d'Educació de la Paeria informa de la campanya 'La millor escola, al teu barri' alhora que inclou el conjunt d'informació vinculada a la preinscripció escolar, amb el calendari, la normativa i l'oferta pel que fa als estudis d'infantil, primària i secundària, els quals ja han iniciat la preinscripció telemàtica. També hi ha el mapa escolar, que es pot consultar per carrers, i les adscripcions per escola i institut.

El mapa escolar s'ha dividit en 11 zones

El mapa escolar s'ha dividit en 11 zones: 6 al centre urbà i 5 al terme municipal. L'espai web també recull l'oferta de les escoles bressol de 0 a 3 anys i s'activarà aviat l'ensenyament postobligatori per a l'alumnat de més de setze anys. Exemple d'un dels vídeos que formen part de la iniciativa 'Cada escola és un tresor'. Per veure'ls tots: educacio.paeria.cat Cal clicar al mapa interactiu o accedir a través de la guia de carrers escrivint l'adreça al cercador. Quan mostra la zona escolar, apareixen els tresors amagats.


Comentaris

envia el comentari