Catalunya Diari

Lleida incorpora una desena d'agents anticovid que vetllaran per les mesures sanitàries

També fomentaran el civisme i la bona convivència entre la ciutadania

L'Ajuntament de Lleida ha incorporat, a partir de l'1 de juny, 10 agents Covid amb l'objectiu de vetllar pel compliment de les mesures per evitar la propagació de la Covid-19 i per la salut dels lleidatans i lleidatanes, fent especial èmfasi en l'atenció a les persones temporeres que arribin a Lleida per la campanya de la fruita.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les principals funcions dels Agents Covid 

- Informació, sensibilització i promoció d'actituds cíviques amb l'objectiu de millorar la bona convivència i el respecte entre la ciutadania.

- Control d'accessos d'equipaments municipals i les possibles acumulacions de persones en actes públics.

Tasques de control i seguiment del compliment de les mesures sanitàries previstes per la prevenció de la Covid-19.

Vigilància i promoció de les mesures personals i comunitàries per la prevenció de la Covid-19.

- Seguiment i control del compliment dels aïllaments de les persones afectades per la Covid-19.

- Seguiment i control d'habitatges on resideix població que ha de realitzar un aïllament obligatori, amb l'objectiu de vetllar pel compliment dels protocols exigits per un correcte confinament domiciliari degut a la Covid-19.

- Donar suport a les persones aïllades a causa de la Covid-19.

- Mediació i resolució de conflictes cívics.

- Conscienciació i difusió del sistema de recollida de residus municipals per a millorar l'adaptació de les persones nouvingudes al municipi durant la campanya de la fruita.

Els agents Covid, que dependran de la Guàrdia Urbana de Lleida en coordinació de la Regidoria de les Persones, Comunitat i Agenda 2030, han iniciat el seu contracte amb una formació de quatre dies i estaran en actiu fins el proper mes de febrer de 2022.

Imatge dels agents anticovid a la Urbana de Lleida
10 Agents Covid vetllaran pel compliment de les mesures sanitàries a Lleida | LleidaDiari.cat

El CiviCar, el nou vehicle del civisme de Lleida

El nou vehicle del civisme de Lleida, el CiviCar, continua el període de pedagogia i sensibilització ciutadana amb l'objectiu de millorar la seguretat viària i promoure conductes cíviques al volant entre els conductors i conductores que circulen per Lleida.

Entre el 13 i el 28 de maig, el CiviCar ha detectat 301 infraccions de circulació, de les quals 163 correspon a dobles fileres, 11 a infraccions ocupant el carril bicicleta o el carril bus, 72 per estacionar en vies senyalitzades amb senyals de prohibició o 36 per estacionar en voreres o passos de vianants, per posar alguns exemples. Els carrers on s'han detectat més infraccions han estat el carrer Segrià, el carrer Cristòfol de Boleda, el carrer Segòvia, el Passeig de Ronda, l'avinguda de València, el carrer Riu Ebre, Rambla Ferran, Doctora Castells i Avinguda Prat de la Riba. Cal tenir present que els controls s'han realitzat en franges horàries curtes i només en dies laborals.

Renovació del conveni entre la Paeria i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió de Seguretat i Civisme celebrada avui també ha donat llum verda a la renovació del conveni entre la Paeria i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Lleida, una aprovació haurà de ser sancionada pel proper Ple Municipal. El paer en cap ha destacat el gran paper que els voluntaris i voluntàries realitzen a la ciutat, especialment el darrer any i mig amb motiu de la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari