Catalunya Diari

Lleida incorpora quatre agents cívics i la ciutat ja compta amb setze efectius

Pueyo destaca la vocació de servei i el valor de les tasques que duen a terme en el context de la pandèmia

Pla sencer de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i responsables de la Guàrdia Urbana, amb els quatre nous agents cívics
Lleida incorpora quatre agents cívics i la ciutat ja compta amb setze efectius | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat la benvinguda als quatre agents cívics que s'han incorporat aquest dilluns i que se sumen als dotze que ja estan en actiu a la ciutat. La seva missió és donar suport a la ciutadania i supervisar el compliment de les normes cíviques mitjançant la mediació i la pedagogia. 

Pueyo ha valorat les funcions que els agents cívics estan duent a terme durant la pandèmia, amb tasques com ara el control de les entrades i sortides als centres escolars o, també, al cementiri municipal en la jornada de Tots Sants i els seus dies previs. Els nous agents, tres dones i un home, han iniciat a la caserna de la Guàrdia Urbana les sessions formatives abans de començar a actuar en l'espai públic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'alcalde Pueyo ha remarcat que «és un cos guiat i gestionat per la Guàrdia Urbana», però «amb una vocació de capil·laritat i de penetració en tots els àmbits de la vida de la ciutat i amb una dimensió també formativa per a les persones que s'incorporen». La incorporació d'agents cívics a la ciutat respon a les convocatòries que realitza el Servei d'Ocupació de Catalunya. Els quatre nous agents cívics treballaran durant nou mesos i començaran a recórrer els espais públics de Lleida una vegada realitzada la preceptiva formació prèvia que han iniciat aquest dilluns.

Busquen solucions a les incidències que detecten a l'espai públic

L'intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, ha explicat que els agents cívics «busquen solucions a les incidències que detecten a l'espai públic a través de la mediació i el diàleg» i que, «en poques ocasions, requereixen el suport de la policia local per aplicar una sanció». «La immensa majoria de les vegades sempre acaben convencent la gent», ha assenyalat.

Els equips d'agents cívics de Lleida porten a terme diferents tasques com ara vetllar pel civisme en l'ús i conservació dels espais públics; pel compliment de les Ordenances, per exemple, advertint propietaris d'animals de companyia, conductors de VMP, transeünts i conductors, i avisen els serveis municipals quan detecten desperfectes o deficiències en el mobiliari urbà (bancs trencats, jocs infantils en mal estat, paviments amb risc de caiguda o grafits).

També controlen les entrades i sortides de centres educatius de la ciutat, ajudant a canalitzar els fluxos de persones; col·laboren en campanyes informatives de la Paeria encaminades a la promoció d'hàbits saludables i la millora de la convivència; patrullen per zones específiques on s'han detectat queixes individuals o col·lectives; atenen i ajuden, en primera instància, qualsevol ciutadà que ho requereixi o demani informació sobre algun servei, i avisen la Guàrdia Urbana davant qualsevol fet que sigui competència dels cossos i forces de seguretat.


Comentaris

envia el comentari