Catalunya Diari

Lleida, la demarcació catalana que concentra més camps de treball de nova edició aquest estiu

Lleida, la demarcació catalana que concentra més camps de treball de nova edició aquest estiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega (Arxiu)Per tipologies, les activitats majoritàries seran els casals (205), seguides de les colònies (159), les acampades (138), les rutes (51) i els camps de treball (21). Per comarques, el Pallars Sobirà serà la que concentri més activitats (135), seguida de la Noguera (79), el Segrià (65), el Solsonès (61), el Pallars Jussà (54), l’Alt Urgell (51), l’Alta Ribagorça (27), l’Urgell (26), el Pla d’Urgell (24), les Garrigues (19), la Segarra (18) i la Val d’Aran (15).

Aquestes són algunes de les dades que ha donat a conèixer aquest dimarts el director general de Joventut, Toni Reig, durant una visita al camp de treball 'Coopera Mollerussa', que té lloc durant la segona quinzena de juliol a la capital del Pla d’Urgell. L'activitat, organitzada per Benestar Social i Família i gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol, és una novetat d’aquest 2013 i acull a un total de 12 nois i noies catalans d’entre 15 i 17 anys. Els objectius són millorar les condicions d’habitabilitat dels pisos d’inquilins que, degut a la seva situació socioeconòmica, no disposen de recursos suficients per a realitzar-hi millores.

Reig també ha destacat que Lleida és la demarcació catalana amb més camps de treball de nova edició aquest estiu. En total, s’hi desenvoluparan vuit camps de treball nous: 'Aulàs, inventant un nou poble', 'Balaguer’13', 'Biodiversitat a la Vall d’Ora' (Navès), 'De la terra venim i a la terra tornem' (Montgai), 'Coopera Mollerussa', 'Millora del Parc de la Plana' (La Sentiu de Sió), 'Arranjament d’un tros d’història: els exteriors del molí de Bescaran' (Valls de Valira) i 'Horts Solidaris Alcarràs. Llaurem l’asfalt'.

En total, el Departament de Benestar Social i Família ha organitzat 15 camps de treball a les comarques lleidatanes, un més que l’any passat, dels quals deu són per a joves catalans i cinc per a joves catalans i de la resta del món. A més d’aquestes activitats, també es preveu que s’organitzin uns sis camps més a la demarcació a càrrec de diferents entitats.

Uns 850 joves a sis albergs
Les previsions facilitades pel director general de Joventut també inclouen les activitats en albergs que formen part del programa 'L’estiu és teu!' de l’Agència Catalana de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats d’idiomes, esports, creatives, combinades d’astronomia i anglès, cinema i música.

S’ha ofert plaça per a 850 infants i joves de 5 a 17 anys als sis albergs de les comarques de Lleida, concretament a Navès (el Solsonès), la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell), Sort (el Pallars Sobirà), Tremp (Pallars Jussà), Son (Pallars Sobirà) i Les (la Val d’Aran).

Per mesos, el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats d’estiu ha estat el de juliol (54% l’any 2012), seguit del de juny (33%), el d’agost (10%) i el de setembre (3%). Per quinzenes, la més concorreguda l’estiu passat va ser la primera de juliol (1.285 activitats), seguida de la segona quinzena de juny (1.284), la segona de juliol (858), la primera d’agost (298), la segona d’agost (124), la primera de setembre (108), la primera de juny (20) i la segona de setembre (1).


Comentaris

envia el comentari