Catalunya Diari

Lleida es manté sense noves morts per coronavirus i suma 16 nous contagis

Amb relació a les altes hospitalàries, cinc noves persones han pogut marxar a les seves cases després d'un ingrés, essent ja un total de 1.288

Imatge d'arxiu d'uns professionals sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona
Lleida registra 16 nous casos positius | ACN

La demarcació de Lleida segueix sense sumar cap nova mort per coronavirus des de fa ja diversos dies. Concretament, la xifra es manté en 238 i, segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, només s'han de comptabilitzar nous contagis.

En aquest sentit, Lleida ha sumat aquestes darreres hores un total de 16 nous casos per la Covid-19, i el nombre global arriba als 3.223. Amb relació a les altes hospitalàries, cinc noves persones han pogut marxar a les seves cases després d'un ingrés, essent ja un total de 1.288 des de l'inici de la pandèmia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Lleida podria haver tingut el primer cas de coronavirus de Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les seves dades de contagis per coronavirus a Espanya i ha fet aflorar 20.000 casos que fins ara no s'estaven comptabilitzant, superant el total de 260.000 casos de coronavirus detectats. Segons aquestes noves dades, que no compten amb la total confiança de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, els primers casos detectats a Espanya i també a Catalunya datarien de l'1 de gener del 2020, més d'un mes abans del primer cas oficial detectat a territori espanyol.

Així, dos casos a Madrid, un a Lleida i un a Tarragona serien els primers casos, amb data de l'1 de gener, mentre que un nou a Barcelonai un altre d'Andalusia se sumarien a la llista l'endemà.  El de Lleida seria el primer cas detectat a tot Catalunya, més de dos mesos abans del primer cas oficial de la demarcació, detectat el 10 de març en una dona de Castellserà que havia viatjat a Benidorm i que dies després va morir a l'hospital

Segons aquestes dades, abans d'aquest primer cas oficial s'hi haurien detectat més casos a Lleida: el de l'1 de gener, un altre el 19 del mateix mes; un cas el 10 de febrer, un altre el dia 11, tres més el dia 13, un el dia 20 i un altre el dia 23. A més, a partir del 28 de febrer hi hauria hagut sempre un cas diari a la demarcació, sent el 18 de març el pitjor dia amb 99 casos positius confirmats.


Comentaris

envia el comentari