Catalunya Diari

Lleida es manté sense noves morts per coronavirus i en registra 34 positius més

La Regió Sanitària de Lleida espera poder passar de fase la setmana vinent

Imatge d'un professional sanitari ensenyant un tub per fer la prova de la Covid-19
Lleida registra una trentena de nous casos de coronavirus | àngel ullate

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que durant aquest dimecres es van diagnosticar 34 nous casos de coronavirus a Lleida.

Així doncs, la xifra total d'infectats a la demarcació assoleix ja els 3.038. D'altra banda, la xifra de morts es manté en les 305 persones i les altes hospitalàries van sumar dues persones més, tenint ja un total de 1.196 recuperats a Lleida. Amb aquest context, les administracions locals i, sobretot els empresaris, esperen la decisió de Salut envers la superació de fase de Lleida per la setmana vinent. Cal recordar que la Regió Sanitària de Lleida encara es troba en la fase 1 a causa d'un rebrot la setmana passada i que, per la seva banda, l'Alt Pirineu i Aran ja estan a la 2 i a les portes de la 3.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aïllats una cinquantena de temporers a Seròs

Una cinquantena de temporers que treballen per una empresa fructícola de Seròs, a la comarca del Segrià, han estat aïllats per haver estat en contacte amb un altre temporer que ha donat positiu de Covid-19. Segons l'alcalde de la localitat, Josep Antoni Romia, el que té el virus no presentava símptomes i ha estat traslladat a Lleida mentre que la resta es quedaran confinats a l'allotjament de l'empresa per la qual treballen a l'espera que se'ls faci la prova, tot i que tampoc mostren símptomes de la malaltia. Romia ha destacat la «ràpida actuació» per part de l'empresa i el Departament de Salut, i confien que no hi hagi cap més cas positiu. Això no obstant, ha alertat que al municipi estan arribant cada cop més temporers sense permís que busquen feina i ha demanat ajuda per poder-hi respondre.

Romia ha explicat que el temporer que ha donat positiu està aïllat des de dimarts i que ha passat la nit a l'alberg municipal que compta amb 60 places per a possibles casos. Aquest dimecres s'ha confirmat que ha donat positiu de Covid-19 tot i que no tenia símptomes i de fet quan se li ha pres la temperatura estava per sota de 37. Posteriorment, seguint el protocol per a la campanya de la fruita se l'ha traslladat a Lleida. L'alcalde també ha assenyalat que els treballadors confinats no tenen cap contacte amb el municipi, ja que treballen en una empresa que es troba als afores, per la qual cosa ha remarcat que la situació es viu amb «normalitat absoluta». Això no obstant, sí que ha volgut posar de manifest que estan arribant molts temporers al poble a la recerca de feina a la fruita però que no tenen permís i per això ha demanat ajuda per fer front a una situació que no tenen mitjans per assumir des del consistori.


Comentaris

envia el comentari