Catalunya Diari

Lleida modifica els límits del seu terme municipal

Permetrà una millor ordenació urbanística de l'entorn de les Basses i d'altres terrenys limítrofs amb aquests pobles

Imatge d'arxiu de la Seu Vella de Lleida.
Imatge d'arxiu de la Seu Vella de Lleida. | LleidaDiari.cat

La comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida ciutat ha informat favorablement de l’acord a què ha arribat amb els ajuntaments d’Alpicat i Torrefarrera per modificar els límits del terme municipal. Es tracta d’una operació adreçada a facilitar els tràmits urbanístics i poder emprendre accions com la millora dels accessos a terrenys com Les Basses. Amb l’acord signat amb els tres ajuntaments s’inicia formalment la tramitació de l’alteració dels límits municipals entre les diferents localitats amb la voluntat de tirar-ho endavant amb celeritat. La comissió també ha aprovat provisionalment el nou sector industrial privat de 36 hectàrees entre l'LL-11 i el Camí dels Frares (SUR-35), que es començarà a urbanitzar abans de finals d’aquest 2020.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que amb la construcció de la variant nord i l’autovia va esdevenir una «frontera urbanística» entre Lleida i Alpicat amb terrenys que van quedar dividits per aquesta via i en fa més complicat la gestió urbanística. Postius ha explicat que es van iniciar converses amb l'Ajuntament d'Alpicat per intentar esmenar la situació d’aquest punt i també des del punt de vista de solars que hi ha a l'altra banda de l'autovia i, en paral·lel, també es va contactar amb l’Ajuntament de Torrefarrera.
 
 
L’operació suposarà que 32,12 hectàrees actualment del terme municipal d’Alpicat seran del terme municipal de Lleida, 33,37 hectàrees del terme municipal de Lleida passaran al terme municipal d’Alpicat, es bescanviaran, a la vegada 0,56 hectàrees que són del terme municipal de Torrefarrera passaran al terme d’Alpicat i 11,79 hectàrees d’Alpicat seran de Torrefarrera.
 
 

En marxa el nou polígon industrial del SUR-35

La comissió d’Urbanisme ha donat llum verda al nou polígon industrial de 36 hectàrees situat entre l’LL-11 i el polígon industrial del Camí dels Frares, SUR-35, un cop finalitzades les tramitacions urbanístiques corresponents. La previsió és que les obres d’urbanització puguin començar abans de finalitzar aquest mateix any. Toni Postius ha destacat que es tracta d’una «bona notícia que ens permet donar la benvinguda a un polígon d’iniciativa privada, que ja té bastant avançada la seva comercialització i permetrà acollir noves empreses» i que permet comptar amb nou sòl d’ús industrial una mancança històrica de la ciutat.
 
Postius també ha explicat que es preveu que els treballs d’urbanització puguin començar abans de finals d’any.

Comentaris

envia el comentari