Catalunya Diari

Lleida només tindrà el 77% dels llits d'hospital oberts durant aquest estiu

El Departament concentra els recursos addicionals a les zones costaneres

Imatge de la porta de l'Hospital Arnau de Vilanova
Imatge de la porta de l'Hospital Arnau de Vilanova | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut tancarà una mitjana de 1.285 llits durant aquest estiu als centres hospitalaris. En concret, del total de 12.978 llits disponibles al sistema sanitari públic, en mantindrà oberts el 90,1% de mitjana entre els mesos de juliol, agost i setembre, segons quina sigui la setmana. Això representa un 2% més respecte a l'any passat, quan se'n van obrir el 88,1%. 

Durant aquests mesos també hi haurà un reforç amb 481 professionals equivalents addicionals, la majoria dels quals estaran destinats a equips d'atenció primària. El 83% dels reforços es concentraran a les zones costaneres perquè és on hi ha un major increment de la demanda assistencial durant aquests mesos.

Per regions sanitàries, la de l'Alt Pirineu i Aran manté el 100% dels llits hospitalaris disponibles oberts com l'any passat, mentre que a Lleida estaran disponibles el 77,6% dels llits, per sota del 79,4% de l'any passat. L'atenció primària a Ponent s'incrementa en 24 metges i 24 professionals d'infermeria, que es concentraran als centres d'Alcarràs, Alfarràs-Almenar, Pla d'Urgell, Seròs, Lleida i Almacelles.

Pel que fa al nombre de professionals, el CatSalut els reforça amb 481 professionals equivalents addicionals a l'atenció primària i hospitalària aquest estiu, un 4% més que l'any passat, quan el reforç va ser de 464 professionals. 410 professionals aniran a parar a l'atenció primària, quatre menys que l'any passat, mentre que 71 ho faran a l'atenció hospitalària, 21 més que el 2017. Del total, 191 seran metges, 182 infermeres, 97 auxiliars administratius i onze corresponen a altres perfils professionals. Un professional equivalent correspon a un que faci 36 hores setmanals durant un mes.


Comentaris

envia el comentari