Catalunya Diari

Lleida obre dilluns les piscines municipals de Balàfia i Cappont

S'haurà de reservar hora amb una aplicació que permetrà controlar l'aforament i la traçabilitat en cas de contagi

Imatge de les piscines municipals del barri de Balàfia de Lleida
La Paeria obre dilluns les piscines municipals de Balàfia i Cappont | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida obrirà dilluns que ve les piscines municipals de Balàfia i Cappont. Per accedir a les instal·lacions, i donada la situació excepcional d'enguany per la Covid-19, caldrà fer reserva prèvia i comprar en línia les entrades.

Aquest divendres es posarà en marxa una aplicació web que permetrà fer la reserva per franges de 2 hores 30 minuts. Hi haurà tres torns: d'11 a 13.30 h, de 14 a 16.30 h i de 17 a 19.30 h. D'aquesta manera, es deixa mitja hora entre els torns per realitzar tasques de desinfecció. Igualment, amb l'app es podrà controlar l'aforament dels dos recintes, evitant que es produeixin aglomeracions, així com tenir una traçabilitat de les persones que n'han fet ús.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Són les més grans i les que estan millor equipades

El regidor d'Esports i Activitat Física, Sergio González, ha explicat que les piscines municipals dels barris de Balàfia i Cappont són les més grans i que estan millor equipades. Alhora, són les que ofereixen millors serveis per a la mobilitat reduïda. González ha indicat que la crisi sanitària pel coronavirus ha obligat a canviar el funcionament de les instal·lacions per garantir que es compleixin les mesures de seguretat i d'higiene necessàries. Per això s'ha aplicat aquesta eina específica que permetrà oferir un millor servei. El regidor ha remarcat que tot el procés es fa de manera electrònica pel que a més de la traçabilitat i de tenir un control de l'afluència, s'evita qualsevol contacte físic i es minimitza el risc de contagi.

Les persones usuàries s'han de registrar a l'aplicació web per iniciar la reserva. Un cop s'ha fet la tria del dia i la franja horària, es genera un comprovant i un codi QR que és el que després li servirà per accedir a la piscina (fer el check-in). El comprovant de la reserva es pot imprimir o bé utilitzar l'app disponible per a mòbils (Android i iOS) que permet la consulta de les entrades adquirides, i així poder ensenyar directament el codi a l'entrada al recinte. Per a les persones que no disposin de mitjans electrònics, l'Ajuntament habilitarà a través de l'OMAC uns ordinadors perquè es pugui dur a terme la gestió. Per a resoldre dubtes per a fer la reserva, els ciutadans podran trucar al 010.

L'obertura està prevista fins al 13 de setembre

L'obertura està prevista fins al 13 de setembre. Es recomana que per a un bon funcionament del servei, les persones usuàries facin un ús responsable, tant de les instal·lacions com de les reserves d'entrades. Sense reserva no es podrà accedir a la piscina. La limitació d'aforament s'ha determinat per garantir la distància entre els i les banyistes i es faran les corresponents tasques de desinfecció del material i les superfícies. També es farà el control de la temperatura, neteja del calçat i hi haurà passadís d'entrada i de sortida per separat, entre altres.

Se seguiran els protocols establerts i es farà la senyalització corresponent a tota la piscina, indicant les zones de gespa, que les dependències estan clausurades, etc. Això s'ha de complementar amb les mesures d'higiene i de desinfecció de les persones usuàries, com mantenir distàncies, la neteja de les mans amb gel hidroalcohòlic o l'ús de la mascareta quan sigui possible i necessari. La Paeria és el primer ajuntament d'una gran ciutat en utilitzar aquesta solució tecnològica en modalitat multipiscina, que ha estat desenvolupada per l'empresa Perception Technologies i que està activa en altres ajuntaments.


Comentaris

envia el comentari