Catalunya Diari

Lleida obre el període de preinscripció d’'Estiu de Petits', 'Estiu de Joc' i 'Esportmania'

Prop de 3.000 nens i nenes i adolescents participaran en aquests programes educatius i d’oci de l’Ajuntament de Lleida
Prop de 3.000 nens i nenes i adolescents participaran en aquests programes educatius i d’oci. | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida continua apostant per l’oferta d’activitats infantils i esportives durant els mesos d’estiu amb els programes Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania amb prop de 3.000 places per a aquestes propostes, que pretenen crear un espai educatiu de qualitat que faciliti la conciliació entre la vida familiar i laboral oferint als pares i mares una alternativa de lleure per aprofitar el temps lliure dels seus fills.

El període de preinscripció s’inicia aquest dimarts, dia 18 d'abril, i restarà obert fins al 25 d’abril. Aquest tràmit es pot realitzar telemàticament a través de la pàgina web de la Paeria, des de casa o dels ordinadors disponibles als diversos espais municipals. El sorteig de les places tindrà lloc el proper 3 de maig i s’adjudicaran en funció del número assignat en aquest i l’empadronament a la ciutat. A partir del 4 de maig es podrà consultar la llista d’infants admesos a través de la pàgina web i, finalment, el període de matriculació serà del 4 de maig fins al 10 d’aquest mateix mes. La Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports també preveu un segon període de matriculació per tal d’assignar les places que quedin vacants, que s’estableix del 22 al 24 de maig.

 

Estiu de Joc 2017
El projecte Estiu de Joc és un recurs de lleure adreçat a infants de 3 a 11 anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. El programa d’activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l’objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l’educació d’hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d’altres. Les activitats s’estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d’interès i que inclou jocs, tallers d’expressió plàstica i música, entre d’altres propostes. Enguany s’ofereixen 1.360 places, el mateix nombre que l’any anterior.

 

El projecte es realitza a l’escola La Mitjana, l’escola Parc de l’Aigua, l’escola Joc de la Bola, l’Escola El Vilot – Sucs (durant el juliol i amb l’opció d’acollir també nens i nenes de 2 anys) i l’escola Josep Manyé – Raimat (durant l’agost i amb l’opció d’inscriure-hi infants de 2 anys). Els torns disponibles són els següents:
1r. torn: del 3 al 14 de juliol
2n. torn: del 17 al 28 de juliol
3r. torn: del 31 de juliol a l’11 d’agost
4rt. Torn: del 16 al 29 d’agost

 

L’horari d’atenció als infants és de les 8.30 a les 14.00 hores i, si es queden al menjador, s’allarga fins a les 15.00 hores. Al mateix temps, l’horari d’acollida és de les 8.30 a 09.00 hores, així com l’horari de recollida és de les 14.45 a les 15.00 hores. El preu de l’activitat és de 60 euros/torn (quinzena) i pel servei de menjador 65 euros/torn (quinzena).

 

Les activitats pretenen crear un espai educatiu de qualitat que faciliti la conciliació entre la vida familiar i laboral. | LleidaDiari.cat

 

Estiu de Petits 2017
Estiu de Petits és un projecte de lleure educatiu destinat a infants d’1 i 2 anys que té lloc durant els mesos de juliol i agost coincidint amb el període de vacances escolars. Les activitats lúdiques i educatives que s’hi organitzen, d’àmbit no formal, contribueixen al desenvolupament maduratiu i al procés de socialització dels nens i les nenes participants tot treballant els hàbits de responsabilitat i participació de la mà de tècnics especialitzats en la cura d’infants. Un any més es manté el nombre de places en 290. 

 

Les activitats que realitzen els infants estan recollides en un projecte educatiu on a partir d’uns centres d’interès per torn, i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etc. es treballa amb els nens i les nenes aspectes d’educació en valors com la participació, el respecte cap als altres... Les diverses activitats de joc tindran lloc a l’escola bressol Ronda La Mercè, l’escola bressol Albarés i l’escola bressol Balàfia. En aquest cas, els torns que s’ofereixen són els següents:
1r. torn: del 3 al 28 de juliol
2n. torn: del 31 de juliol al 29 d’agost

 

L’horari d’atenció als nens i nenes és de les 8.30 fins a les 12.30 hores, amb l’opció d’allargar-se fins a les 15.00 hores si es queden al menjador. L’horari d’acollida és de les 8.30 a 09.00 hores, així com l’horari de recollida és de les 14.45 a les 15.00 hores del migdia. El preu de l’activitat és de 120 euros/torn (mes) i pel servei de menjador 130 euros/torn (mes). El dia 30 de juny es realitzarà una jornada de portes obertes a les escoles per tal de conèixer els/les monitors/es i aportar el material i la documentació de l’infant.

 

Esportmania 2017
El programa Esportmania, que inclou activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat, arriba enguany a la seva 37a edició. Les estades esportives, que s’adrecen a nens i nenes entre 4 i 14 anys, ofereixen propostes molt variades entre les quals hi ha natació, jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet i, com a novetat d’enguany, s’afegeix el circuit municipal de motocròs de Rufea on es practicarà BTT i l’ampliació de l’activitat de busseig. També com a novetat d’aquesta edició d’Esportmania, s’amplia l’activitat Avui ens visita... en què els/les esportistes i entitats més reconeguts/des de la ciutat visitaran les diferents estades esportives i participaran de les activitats que es realitzin a cada lloc vinculades a les especialitats esportives de cada esportista convidat/da.

 

Les estades esportives d’estiu tindran lloc als equipaments municipals de Balàfia, Gardeny, Secà, Bordeta, Cappont i Pardinyes. Les activitats de natació es realitzaran a la piscina municipal de Cappont. Esportmania ofereix quatre torns:
1r. torn: del 3 al 14 de juliol
2n. torn: del 17 al 28 de juliol
3r. torn: del 31 de juliol a l’11 d’agost
4rt. torn: del 16 al 29 d’agost

 

L’horari d’acollida és de les 8.30 a 09.00 hores i l’horari de recollida de 13.00 a 13.30 hores i finalitza el servei de menjador a les 15.00 hores. La natació té un horari d’11.00 a 12.00 hores i de 12.00 a 13.00 hores. El preu per torn és de 68,50 euros per a les estades (sense menjador), 10 euros recollida fins a les 14.00 hores, 65 euros servei de menjador per torn (estades) i 28,70 euros curset de natació. L’activitat d’Esportmania ofereix per enguany unes 1.250 places.

 

Qualsevol persona interessada en aquests tres projectes pot sol·licitar més informació a través de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, del Servei d’Educació i Infància (educacio.paeria.cat), així com d’Esports.

 

El període de preinscripció s’inicia aquest dimarts, dia 18 d'abril, i restarà obert fins al 25 d’abril. | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari