Catalunya Diari

Lleida obrirà dilluns la majoria de les escoles bressol municipals

Les 108 famílies que han sol·licitat el servei es repartiran entre 13 dels 18 centres en horari de matí i tarda

Imatge de recurs d'una escola bressol
Lleida obrirà dilluns la majoria de les escoles bressol municipals amb cinc infants per aula | Pixabay

L'Ajuntament de Lleida reobrirà tretze de les divuit escoles bressol municipals aquest dilluns, un cop confirmat que la regió sanitària de Lleida entra a la fase 2.

D'aquesta manera, les 108 famílies de la ciutat que han sol·licitat el servei es repartiran en els tretze centres en grups cinc menors per educadora, en horari de matí i tarda. Entre les mesures de seguretat que hauran de tenir en compte les famílies, s'haurà de revisar la temperatura de l'infant abans de sortir de casa, es recomana que només sigui un adult i sempre el mateix el que acompanyi el menor a l'escola i els infants hauran de tenir unes sabates d'ús exclusiu per estar al centre. Un equip psicopedagògic també ha preparat un acompanyament per a la tornada.

Les escoles bressol que obriran

Obriran les escoles bressol municipals d'Albarés, Balàfia, Cappont, Centre Històric, Gargot, la Mitjana, Parc de Gardeny, Raimat, Rellotge, Ronda, Secà, Sucs i Vailet. Per altra banda, hi ha cinc centres que no obren: Magraners, Llívia, Bordeta, Pardinyes i Grimm. El motiu és que cap d'aquests va rebre peticions, tret del de la Bordeta, que en va rebre una que s'ha derivat a Albarés. Així mateix, cada escola ha elaborat el seu pla específic de reobertura i també s'ha adaptat a les necessitats de les famílies, establint horaris en les franges de matí, de les 8 a les 12 hores, i a la tarda, de les 15 a les 17.30h. Aquests dies no hi haurà servei de menjador.

Entre les mesures de seguretat que cal que les famílies tinguin en compte, hi ha revisar la temperatura de l'infant abans de sortir de casa, intentar que el nen o nena arribi al centre acompanyat només d'un adult i, si pot ser, que sempre sigui el mateix. La roba dels menors s'haurà de rentar a 60 graus i aquests també hauran de tenir unes sabates d'ús exclusiu per estar a l'escola. A més, els centres intensificaran la neteja dels espais i les joguines.

Consells per acompanyar les famílies

Per altra banda, l'equip psicopedagògic de les escoles bressol municipals ha preparat un seguit de consells per acompanyar les famílies en la tornada al centre perquè l'infant sàpiga que el deixen en un lloc segur i temporalment. Segons aquests, s'ha de parlar del que s'ha fet, de la mestra i els companys, i explicar als infants que la mestra també portarà mascareta, entre altres, per recuperar a poc a poc els hàbits i la rutina diària.


Comentaris

envia el comentari