Catalunya Diari

Lleida renovarà enguany gairebé 500 punts de llum als carrers de la ciutat

L'actuació té un cost de 80.717,76 euros

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida renovarà 481 punts de llum de diferents indrets de la ciutat durant el 2022, que seran substituïts per altres més moderns que incorporen la tecnologia LED; una intervenció que té un pressupost de 127.502,17 euros. Aquesta actuació correspon al contracte establert entre la Paeria i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), segons l’acord marc de subministrament d’enllumenat LED i gestió energètica, que a Lleida es desenvolupa en dues fases: la primera, que ja s’ha clos, pressupostada en 46.784,41 euros i la segona, que es formalitzarà al setembre, valorada en 80.717,76.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La primera d’aquestes fases es va iniciar al maig i ha permès la restitució de 187 llumeneres, especialment en el barri Vila Montcada (carrers Arquitecte Morera i Gatell i Arquitecte Gomà), i també al carrer Segrià i les avingudes Rosa Parks i Alcalde Porqueres. Aquesta renovació de l’enllumenat públic permet un estalvi energètic del 46,35%.

Imatge del carrer Alcalde Porqueres de Lleida amb el nou enllumenat.
Imatge del carrer Alcalde Porqueres de Lleida amb el nou enllumenat. | LleidaDiari.cat

La segona fase d’aquest projecte de substitució d’antigues lluminàries a LED està en fase de tramitació i corresponent adjudicació. Contempla canviar 294 llumeneres, la qual cosa permetrà estalviar un 45,85% d’energia.


Comentaris

envia el comentari