Catalunya Diari

Lleida començarà a obrir els parcs aquesta propera setmana

Cal fer-ne la neteja i repassar que tots els seus elements estan en bon estat, per garantir la seguretat

Imatge d'arxiu d'un parc infantil
L'obertura de parcs està permesa en fase 3.  | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida començarà a reobrir de forma progressiva els 117 parcs infantils i biosaludables de la ciutat, un cop superada la fase d’alarma per l’epidèmia de la Covid-19. Per poder posar-los en marxa, cal una tasca prèvia de neteja a fons i també una revisió de manteniment per verificar que no hi ha cap element malmès o trencat que pugui posar en risc la seguretat dels infants.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
L’Àrea de Serveis Urbans de la regidoria d’Urbanisme està establint una planificació per tal de dur a terme aquestes tasques prèvies, que s’iniciaran aquest dilluns i que aniran a càrrec de l’empresa Ilnet, concessionària del servei de neteja, i la Fundació Ilersis, adjudicatària del manteniment d’aquests espais.
 
 
El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que «per garantir la seguretat dels més petits és necessari repassar l’estat en què es troben els parcs infantils després d’aquests mesos de desús i dur a terme una neteja acurada». En aquest sentit, ha demanat «la col·laboració de pares i mares» i ha apel·lat «a l’autoresponsabilitat per garantir la seguretat de tots i totes, especialment dels més menuts. A més a més, en tant que hem entrat a la fase de nova normalitat, recordem que caldrà seguir les mesures de protecció i prevenció: mascaretes, neteja i distància social. Els serveis de manteniment treballen de valent per deixar les instal·lacions netes i preparades».
 
 
Un cop estigui net i revisat cada àrea de jocs es procedirà a retirar el precinte, de manera que les primeres podran obrir-se ben aviat. El procés es durà a terme de manera que primer s’obrin la meitat de places del barri i, en una segona fase, la resta. Està previst que el procés pugui completar-se en tots els parcs en un període d’unes dues setmanes. Mentrestant, aquests espais seguiran precintats. Entre aquest dissabte i principis de la setmana vinent es col·locaran cartells per reforçar l’advertiment que no poden usar-se fins que no es completin aquestes tasques i quedin reoberts al joc.
 
 
 
 
Pel que fa a l’ús d’aquests espais un cop reoberts, caldrà seguir-hi les mateixes recomanacions que per la resta, malgrat que amb els infants resulta més difícil, com són evitar aglomeracions de gent, respectar la distància de seguretat i fer servir mascareta quan no sigui possible. 

Comentaris

envia el comentari