Catalunya Diari

Un 5% dels 200 PCR fets al barri de Balàfia de Lleida surt positiu en Covid-19

Nou cribratge ara al Centre Històric, amb una afluència baixa de persones per fer-se la prova

Imatge de dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida, el dia 1 de setembre de 2020.
Imatge de dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida. | LleidaDiari.cat

Entre un 4,8 i un 5% dels 200 PCR fets al barri de Balàfia divendres passat ha sortit positiu en Covid-19. Així ho ha assenyalat el sotscap del Servei d'Emergències Mèdiques a Lleida i el Pirineu, José Ramon Ropero, que ha destacat «l'eficàcia» d'aquest cribratge massiu, el primer que s'ha fet a la capital del Segrià, pel fet que «s'ha dirigit a les edats adequades» compreses entre els 18 i els 40 anys. Salut i el SEM han continuat aquest dimarts amb els cribratges a la capital del Segrià aquesta vegada al Centre Històric. L'afluència ha estat molt inferior i pels volts de les dotze del migdia només una trentena de persones ha anat a fer-se la prova. Els sanitaris s'estaran al Centre Cívic de l'Ereta fins a les set de la tarda.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
El cribratge fet al barri de Balàfia divendres de la setmana passada per trobar asimptomàtics de coronavirus ha donat uns percentatges de positius relativament inferiors a altres proves massives que s'han fet els darrers dies en poblacions com Balaguer, on va ser del 14% o a la Seu d'Urgell, on va ser del 15%. Segons Ropero, això es deu al fet que el «target» de persones que s'ha buscat és diferent; en el cas de Balàfia, el de veïns entre els 18 i 40 anys de sectors dispersos, mentre que Balaguer i la Seu d'Urgell es va anar a buscar per sectors concrets com l'agroalimentari o el de la restauració i serveis.
 
 
El cribratge massiu que es fa aquest dimarts al Centre Cívic de l'Ereta està adreçat als usuaris dels CAPs de l'Eixample i el de Rambla Ferran, també d'entre 18 i 40 anys, però s'hi poden incloure els menors d'edat. Malgrat tot, l'afluència durant el matí ha estat baixa i només hi havia anat una trentena de persones pels volts de les dotze del migdia.
 
 
Ropero ha indicat que potser ha mancat una «mica de difusió» per donar a conèixer a tothom a qui li podia interessar que s'estaven fent proves. En aquest sentit, ha atribuït aquesta poca afluència al fet que la gent del barri del Centre Històric «potser no té accés als mitjans per on s'informa de les proves» i que també es tracta d'una població «molt fluctuant». Finalment, ha recordat que estaran fent proves fins a les set de la tarda i confia que al cap del dia hi hagi un bon registre de testos, ja que el sistema està capacitat per fer entre 70 i 80 PCR cada hora.
 
 
Salut farà dimecres més proves massives a Lleida, una altra vegada al Centre Cívic de Balàfia, però en aquesta ocasió, adreçat als veïns de Pardinyes i el Secà de Sant Pere. Dijous es farà una darrera tanda al barri de la Mariola.

Comentaris

envia el comentari