Catalunya Diari

Lleida presenta un dispositiu especial per a la campanya de Nadal

Lleida presenta un dispositiu especial per a la campanya de Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida ha presentat aquest dimarts la Campanya de Trànsit i Seguretat Ciutadana amb motiu de les Festes de Nadal. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra reforçaran els efectius amb 12 patrulles més per donar servei a la ciutadania i vetllar per la seva seguretat.

La campanya ha estat presentada per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui ha estat acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, la tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, així com els representants dels cossos de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra.
 
El paer en cap ha explicat que els objectius de la campanya són promoure la utilització del transport públic, mantenir i facilitar la mobilitat tants dels vehicles com dels vianants, facilitar l'estacionament, propiciar les tasques de càrrega i descàrrega, mantenir la fluïdesa de la circulació i efectuar una tasca preventiva per evitar possibles fets delicitius en les zones comercials. Ros ha destacat, a més, que es potencia la vigilància per part dels cossos policials, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, a les principals zones comercials de la ciutat. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha reforçat els serveis destinats a la regulació del trànsit amb major presència efectiva al carrer durant tots els dies de la campanya i de forma especial els dies on hi ha més presència a les àrees comercials. Així, es reforça amb vuit patrulles més (tres de torn de matí i cinc de torn de tarda) que se sumen a les que fan el patrullatge ordinari i diari i, per tant, suposa 16 agents més respecte a un dia habitual.
 
També s’incideix en la vigilància dels estacionaments (dobles fileres), en les zones de càrrega i descàrrega i en el control de les zones blaves. Ros ha destacat el treball conjunt dels cossos policials a Lleida en dies com aquests amb gran afluència de trànsit i vianants en les principals vies de la ciutat com poden ser l’Eix Comercial, Av. Catalunya, Rambla d’Aragó, Balmes, Rovira Roure, Ricard iVñes, Prat de la Riba, Passeig de Ronda, Príncep de Viana...
 
Per la seva part, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida ha explicat que els Mossos d'Esquadra han activat l'operatiu Grèvol que consisteix en dues fases. Una primera que s'ha dut a terme prèviament amb una tasca d'informació i conscienciació, sobretot dirigida als comerços; i una segona que s'ha iniciat aquesta setmana i fins al 12 de gener que consisteix, sobretot, en un reforç dels agents i les patrulles al carrer. Tot i així, Farré ha alertat que la major prevenció que pot fer la ciutadania durant aquests dies d'especial afluència de gent al carrer és tendir a l'autoprotecció i tenir cura dels seus propis béns.
 
Més de 8.000 places d’aparcament a la ciutat
Ros ha explicat, a més, que la ciutat de Lleida disposa de 3.165 places gratuïtes en diferents aparcaments de la ciutat. Per tant, paral·lelament a la posada en marxa de zones d’aparcament de rotació, implantades bàsicament a zones comercials, la Paeria fa un esforç per habilitar diferents solars amb grans bosses d’aparcament que tenen una doble funció: en primer lloc, perquè els veïns i veïnes residents a la zona puguin aparcar gratuïtament i, d’altra banda, perquè els conductors puguin aparcar els seus vehicles en aquests pàrquings i agafin el transport públic, ja que aquests aparcaments estan ben connectats amb la xarxa de bus urbà. 
 
En global, els conductors que accedeixin a Lleida tindran a la seva disposició més de 8.000 places per estacionar (zona blava, pàrquings de pagament i gratuïts) que es converteixen en 37.000 places si es té en compte la rotació dels vehicles. Els estacionaments en zona blava propers a les zones comercials (Eix i Zona Alta) tenen espai per a 1.272 cotxes (10.176 amb rotació); els pàrquings públics i privats ofereixen 3.575 places (14.302 amb rotació), a més de les 3.165 gratuïtes que es converteixen en 12.660 amb la rotació.
 
L'alcalde també ha explicat que es reforçarà el servei d'autobusos, sobretot en dues línies durant l'horari comercial, com són la línia Ronda L-20 i la circumval·lació interior L-1. Així mateix, la Paeria ha demanat la col·laboració de l'Agrupació Provincial d'Autotaxis de Lleida perquè també reforci el número de vehicles de servei a la ciutat especialment en horari comercial i en dies en què es preveu més afluència de gent.
 
El dispositiu especial de trànsit per a la campanya de Nadal finalitzarà el 12 de gener del 2015.


Comentaris

envia el comentari