Catalunya Diari

Lleida recorda les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils amb l'enlairament de globus des de la Seu Vella

Una jove lleidatana que va viure els fets de Cambrils llegeix un text explicant la seva vivència

Imatge dels joves del Centre Obert de Lleida a punt per llençar els globus
Imatge dels joves del Centre Obert de Lleida a punt per llençar els globus | LleidaDiari.cat

Lleida ha recordat aquest divendres les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A. L'acte commemoratiu pel primer aniversari dels atemptats s'ha fet a la Seu Vella, un dels espais més emblemàtics de la ciutat. En l'acte s'ha fet un minut de silenci i dues joves del Centre Obert municipal han llegit un poema. Una jove lleidatana que va viure els fets a Cambrils, l'Estel Guardia, ha recordat la seva experiència. Després d'escoltar l'«Hallelujah» de Leonard Cohen, un grup de joves han enlairat setze globus blancs en record a les víctimes del fatídic atemptat. A l'acte hi han assistit autoritats locals i representats dels diferents cossos de seguretat, d'entitats veïnals, socials i culturals de la ciutat. L'Ajuntament de Lleida s'ha sumat als actes d'homenatge que s'han organitzat arreu del territori amb motiu del primer aniversari de l'atemptat del passat 17 d'agost de 2017 en un acte commemoratiu al claustre de la Seu Vella.

L'acte ha volgut recordar les víctimes de l'atemptat amb un minut de silenci i seguidament han estat dues joves del Centre Obert, la Nina i la Jessi, les encarregades de llegir el poema de Josep Maria Espinàs i Xesco Boix «Tots els nens cantem cançons perquè els homes siguin bons». Una altra de les intervencions ha estat la de l'Estel Guardia, una jove lleidatana que la matinada del 18 d'agost es trobava a Cambrils i ha relatat com va viure els fets. A continuació, el duo Capi&Lucía han interpretat el tema «Hallelujah» de Leonard Cohen. Per acabar, un grup de joves del Centre Obert municipal han enlairat setze globus blancs en record a les víctimes mortals dels atemptats. L'acte, obert a la ciutadania, l'ha conduït la periodista lleidatana, Laura Alcalde.

Imatge general de l'homenatge a les víctimes del 17-A al claustre de la Seu Vella de Lleida
Imatge general de l'homenatge a les víctimes del 17-A al claustre de la Seu Vella de Lleida | LleidaDiari.cat

 

En acabar, l'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha traslladat el record dels lleidatans a les famílies de les víctimes i ha apel·lat a la cultura de la pau. Les banderes dels edificis i dependències municipals de Lleida onejaran a mig pal aquest divendres i dissabte en record a les víctimes dels atemptats comesos els dies 17 i 18 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. També ho faran les banderes dels edificis de la Generalitat i les corporacions públiques de Catalunya, d'acord amb el decret signat per la Generalitat.

Imatge de la jove Estel Guardia que va viure els atemptats de Cambrils la matinada del 18 d'agost de 2017
Imatge de la jove Estel Guardia que va viure els atemptats de Cambrils la matinada del 18 d'agost de 2017 | LleidaDiari.cat

 

Tàrrega també recorda les víctimes

D'altra banda, amb motiu del primer aniversari dels tràgics atemptats comesos a Barcelona i Cambrils, el municipi de Tàrrega ha fet aquest divendres cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes. La capital de l’Urgell s’ha afegit així als actes d’arreu del país que condemnen la barbàrie terrorista i expressen el ferm rebuig contra la violència. La concentració ha tingut lloc a les 12.00 hores del migdia a la plaça Major, davant la Casa Consistorial, on s’han aplegat ciutadans, treballadors municipals i autoritats locals. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló i regidors de l’arc consistorial han llegit un manifest redactat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM). El text referma el compromís amb la pau, la democràcia i contra el terrorisme. «No tenim por, som gent de pau», conclou el document, que ha estat ovacionat.

Lectura del manifest a Tàrrega
Lectura del manifest a Tàrrega | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari