Catalunya Diari

Lleida recupera amb una plantació popular la zona cremada a la Mitjana pels focs del 2017

Dissabte vinent hi haurà una segona plantació popular gratuïta i oberta a tothom al Museu del Clima i de la Ciència

Diversos ciutadans, molts d'ells famílies, han participat en aquesta iniciativa.
Diversos ciutadans, molts d'ells famílies, han participat en aquesta iniciativa. | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest dissabte al matí una plantació popular al Parc Municipal de la Mitjana, amb l’objectiu de recuperar les zones del parc que van quedar afectades l’any 2017, per diversos focs forestals, que van cremar principalment bosc de ribera, especialment al marge esquerre del riu en el seu extrem més septentrional. Diversos ciutadans, molts d'ells famílies, han participat en aquesta iniciativa.

Amb la col·laboració de la ciutadania i d’escolars del barri de Pardinyes, està previst que en aquesta zona de la Mitjana es plantin uns 550 arbres –salzes blancs, freixes i tamarius- i prop de 230 plantes arbustives –esbarzers, roldor, joncs i sacarums. Per afavorir la recuperació dels espais cremats també es portarà a terme una reforestació amb espècies pròpies del bosc de ribera com el salze, el freixe i el tamariu. Es tracta de plantes de producció pròpia, obtingudes a partir d’exemplars del mateix Parc Municipal de la Mitjana.

Està previst que en aquesta zona de la Mitjana es plantin uns 550 arbres i prop de 230 plantes arbustives.
Està previst que en aquesta zona de la Mitjana es plantin uns 550 arbres i prop de 230 plantes arbustives. | LleidaDiari.cat

 

La plantació al Parc de la Mitjana s’inclou dins el cicle de plantacions d’arbres i arbustiva als espais naturals i a les places de la ciutat que l’Ajuntament de Lleida està duent a terme. Es plantaran un total de 2.339 unitats d’arbres i arbusts, dels quals més d‘un miler provenen dels vivers municipals d’arbrat i arbustiva situats a Rufea i a Copa d’Or respectivament, que proveeixen part de l’arbrat i l’arbustiva que Lleida necessita per a les seves zones naturals i enjardinades i per la creació i manteniment dels boscos urbans.

El pròxim dissabte, 10 de març, està previst realitzar una segona plantació popular al Museu del Clima i de la Ciència de Lleida, de 10.00 a 14.00 hores. Igual que la d’avui, es tracta d’una activitat gratuïta, oberta a tothom que vulgui participar i, en especial, a les famílies, que contribuirà a fer de Lleida una ciutat més bonica i agradable. Per participar en aquesta activitat cal fer inscripció prèvia al web http://www.paeria.cat o al web http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat.


Comentaris

envia el comentari