Catalunya Diari

Lleida reflexiona sobre el cop del 23-F 40 anys després

Xavier Casals i l’exdiputat Josep Pau parlaran dels interrogants al voltant d’aquest cop d’estat

Imatge del cartell de la jornada sobre Memòria Democràtica
Els Debats de Memòria reflexionen sobre el cop del 23-F 40 anys després | LleidaDiari.cat

'El cop del 23-F 40 anys després: més claredat o més confusió?', és el títol del debat que el departament de Drets Civils ha organitzat per aquest dimecres, en el marc del cicle Debats de Memòria.

L'àrea de Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida ha preparat per a aquesta tarda la xerrada, que comptarà amb l'historiador Xavier Casals Meseguer i l'exdiputat Josep Pau Pernau. Enguany es compleixen els quaranta anys de l'intent de cop d'estat, amb l'ocupació del Congrés dels Diputats per membres de la Guàrdia Civil comandats pel tinent coronel Antonio Tejero i els posteriors moviments de tropes que es van produir en diferents casernes militars del país.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquest fet encara arrossega molts interrogants al voltant del cop d'estat. Per això, la Paeria, a través de Memòria Democràtica, ha promogut aquesta conferència a càrrec d'un especialista en la Transició i l'extrema dreta espanyola, Xavier Casals Meseguer, que és professor d'història de la Universitat Ramon Llull. L'acte serà presentant per Josep Pau, que era diputat a Madrid en aquella data.

Ja no hi ha cadires disponibles, donat que l'aforament estava limitat per les mesures sanitàries

La nova sessió de Debats de Memòria es farà a la sala Jaume Magre, al c/ del Bisbe Torres, 2, i començarà a les 18.30 h. Ja no hi ha cadires disponibles, donat que l'aforament estava limitat per les mesures sanitàries per la covid-19 i calia fer inscripció prèvia). Per a més informació: Memòria Democràtica, Ajuntament de Lleida: 973700457 - [email protected]


Comentaris

envia el comentari