Catalunya Diari

Lleida registra 1.054 aturats més durant el mes de novembre

Lleida registra 1.054 aturats més durant el mes de novembre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques (Arxiu)

 Pel que fa a sectors, serveis, amb 752 aturats més, és el que més augmentat copant gairebé la pujada del mes de novembre. Alarmant també és la xifra corresponent a la contractació. La demarcació lleidatana és on menys contractes s'han subscrit durant el mes de novembre (un 25% menys). En canvi, a Barcelona un 23,77% menys; a Tarragona, un 22% menys; i a Girona un 17,4% menys. 
 
Per últim, torna a ser alarmant la xifra de lleidatans i lleidatanes que ja no cobren cap tipus de prestació. Concretament, al mes de novembre n'hi havia 11.754. Aquesta dada fa referència a les persones apuntades al SOC, la qual cosa no comptabilitza aquelles persones que ja no estan inscrites, ja sigui perquè són aturats de llarga durada o perquè han anat a d'altres països a buscar una feina. Per tant, la xifra de les persones sense prestació és molt més elevada.
 
La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha indicat que les dades de l'atur segueixen essent molt negatives per a Catalunya, i, en el darrer mes, per Lleida especialment. Reitera que la reforma laboral no funciona i no està creant ocupació i adverteix que una segona reforma laboral seria encara molt pitjor, atès que la primera no ha servit per a res. En aquest sentit, cal una resposta ferma de les administracions per a combatre aquesta tendència.


Comentaris

envia el comentari