Catalunya Diari

Lleida registra durant el mes d'agost 665 aturats menys

Lleida registra durant el mes d'agost 665 aturats menys| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques (Arxiu)Concretament, en el mes d’agost es van executar un 32% de contractes indefinits menys que al juliol, i un 16% menys que en el mateix mes de fa un any. Així mateix, la contractació temporal –que continua essent majoritària- també ha caigut en un 24% respecte al juliol i en un 2,8% respecte al mateix període de fa un any.

La UGT-Terres de Lleida assegura que aquest descens de l'atur respon, bàsicament, a la campanya de la fruita d’aquest estiu, per la qual cosa "cal seguir parlant d’una contractació estacional i precària que no indica creació de nova ocupació ni tampoc recuperació econòmica que permeti disminuir la bossa de 27.506 aturats a la demarcació de Lleida".

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha titllat de ‘frívoles’ les declaracions dels responsables del govern de l'Estat parlant de signes de recuperació econòmica i de baixada més gran en molts anys, quan a tot l’Estat l’atur només ha baixat en 31 persones.

Per una altra banda, la UGT-Terres de Lleida ha qualificat de molt preocupant el fet que hi hagi 8.078 persones inscrites a l’atur que no rebin cap tipus de prestació. A aquest gruix hi caldria afegir el col·lectiu d’aturats de llarga durada que ja no estan inscrits al SOC.


Comentaris

envia el comentari