Catalunya Diari

Lleida renova la col·laboració amb el programa social de Sor Lucía Caram

Durant l’any 2018 aquest projecte va arribar a 195 infants i 122 famílies dels barris de Balàfia, Secà, Pardinyes i la Mariola

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida renovarà la col·laboració que manté des de l'any 2016 amb el projecte #Invulnerables, liderat per Sor Lucía Caram, que treballa amb infants i les seves famílies que es troben en situació de pobresa i risc d'exclusió social.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s'ha reunit aquest matí amb Sor Lucía Caram i amb representants de PROSEC, l'entitat coordinadora a Lleida d'aquest programa, que es desenvolupa amb la Fundació Rosa Oriol, el FC Barcelona i CaixaProinfància. Aquest projecte cerca trencar la transmissió de la pobresa de pares a fills i contribuir a desenvolupar una infància plena.

Prioritzar l'atenció als infants

En la trobada mantinguda aquest dijous entre el Paer en Cap, Sor Lucía Caram, i els responsables de PROSEC a Lleida s'ha pres el compromís de prioritzar l'atenció als infants i famílies que viuen en situació de més vulnerabilitat i donar continuïtat a aquest programa. El programa vol reforçar la relació amb el món empresarial de Lleida en la línia de potenciar la cooperació públic-privada «entenent també que la lluita contra la pobresa i el treball contra l'exclusió i la integració de la diversitat són factors d'èxit per al futur d'una societat», ha destacat l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Entre les activitats que es promouen des del programa #Invulnerables destaca el campionat de futbol Futbolnet, amb una metodologia que fomenta l'esport com una eina de promoció de la inclusió, educació integral i canvi social basat en la igualtat i on la diversitat és un valor que cohesiona el grup. Des dels serveis socials de l'Ajuntament de Lleida s'aporta al programa la detecció, derivació i coordinació dels casos i també la cessió d'espais (pistes esportives a les escoles i centres cívics pel treball amb famílies).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari