Catalunya Diari

Lleida rep del govern espanyol 35.500 mascaretes per a repartir al territori

La Diputació serà l’encarregada de distribuir-les a tots els ajuntaments de la província

Imatge del moment de l'entrega de les mascaretes a Lleida
El subdelegat del Govern lliura 35.500 mascaretes a la Paeria de Lleida i 74.500 a la Diputació provincial | LleidaDiari.cat

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha lliurat a la Paeria de Lleida i a la Diputació provincial un nou lot de 110.000 mascaretes que el Govern d'Espanya va fer arribar aquest dilluns a la Subdelegació per donar suport als ajuntaments en la protecció a la ciutadania davant la pandèmia del COVID19.

Crespín ha lliurat a l'ajuntament de Lleida un total de 35.500 mascaretes, mentre que a la Diputació n'ha lliurat 74.500 perquè l'ens provincial les distribueixi en els dies vinents entre tots els ajuntaments de la província. El lliurament l'ha fet a la regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut i 6a Tinenta d'Alcalde, Montse Pifarré, en el cas de la Paeria, i al vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, en el cas de l'ens provincial.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

El compromís del Govern d'Espanya en donar suport a les entitats locals

El subdelegat del Govern ha destacat que el lliurament d'aquesta nova remesa de mascaretes «demostra el compromís del Govern d'Espanya en donar suport a les entitats locals en la gestió i control de la pandèmia perquè, tal com s'ha constatat al llarg d'aquests darrers mesos, la participació activa dels ajuntaments a l'hora d'informar a la ciutadania i facilitar el compliment de les mesures de prevenció ha estat i continua sent essencial».

Les mascaretes lliurades avui formen part de la distribució d'un lot de 2,5 milions d'unitats que el Govern d'Espanya va enviar a Catalunya aquest passat dilluns per col·laborar i donar suport als ens locals en el control de la pandèmia i la protecció de la salut dels ciutadans. A Lleida, el subdelegat del Govern va ser l'encarregat de la recepció de 140.000 mascaretes, 110.000 de les quals s'han lliurat avui a Paeria de Lleida i a la Diputació. Demà divendres, Crespín lliurarà les 30.000 mascaretes restants a entitats de caràcter social perquè les reparteixin entre els col·lectius més vulnerables.

15 milions a tot l'Estat

En el conjunt d'Espanya, el Govern n'ha distribuït un total de 15 milions de mascaretes a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i les entitats de caràcter social. Es tracta d'una de les mesures incloses en el paquet d'actuacions coordinades de salut pública acordades per les comunitats autònomes en el Consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) del passat 9 de setembre.


Comentaris

envia el comentari